Καπετάνιος πλοίου μεταφοράς κοντέινερ βρέθηκε να έχει πιει αλκοόλ στο λιμάνι του Σαουθάμπτον- Τον μύρισε ο πλοηγός

Ο πλοίαρχος του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ BG Rotterdam, Piotr Gruszecki, το επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλοηγός Woodhouse ο οποίος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο με σκοπό να βοηθήσει στον ελλιμενισμό του, μύρισε τον πλοίαρχο και κατάλαβε ότι έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Ο Woodhouse ρώτησε κατευθείαν τον capt. Gruszecki αν είχε πιει και παρόλο που η απάντηση του ήταν αρνητική ενημερώθηκε η αστυνομία.

Ο Gruszecki είπε ότι είχε αποκοιμηθεί μεθυσμένος και, αλλά όταν ξύπνησε αισθανόταν καλά. Η αστυνομία όμως βρήκε 110 μικρογραμμάρια αλκοόλ στο αίμα του.

Στη συνέχεια κατηγορήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας και απολύθηκε.

Αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε την ενοχή του στο δικαστήριο του Σαουθάμπτον και του ζητήθηκε να πληρώσει 780 λίρες, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Gruszecki ήταν καπετάνιος σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 13 ετών, με σημαία Πορτογαλίας, το οποίο ελλιμενίστηκε στο Dock Gate 20 στο Southampton.

Ο Woodhouse ήταν αρκετά κοντά και μπόρεσε να μυρίσει το αλκοόλ, αλλά κατέθεσε ότι δεν είχε καμία ανησυχία σχετικά με το πώς ο Gruszecki έκανε τα καθήκοντά του. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το πλοίο ήταν ελλιμενισμένο χωρίς να αναφερθεί κάποιο επεισόδια ενώ δεν χρειάστηκε και η παρέμβασή του στη λήψη των αποφάσεων του πλοιάρχου.

Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας, ο Woodhouse σημείωσε ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι επικίνδυνο και πρέπει πάντα να καλείται η αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν το αίμα του Gruszecki, οι αναφορές αποκάλυψαν 110 μικρογραμμάρια αλκοόλ σε 100 χιλιοστόλιτρα αίματος.

Κατηγορητικά, ο Charles Nightingale ενημέρωσε το δικαστήριο ότι το όριο συγκέντρωσης αλκοόλης είναι τώρα στα 50, σε αντίθεση με τα περισσότερα οχήματα που είναι τα 80.

Το δικαστήριο άκουσε ότι μετά την απόλυση του, αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητο και το σπίτι του στην Πολωνία και ότι αυτός και η σύζυγός του ζουν τώρα με την πεθερά του στην Πολωνία.

Λέγεται ότι σταμάτησε να πίνει από τότε που συνέβη αυτό το περιστατικό. Στον Gruszecki επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 600 λιρών και του ζητήθηκε να πληρώσει και 180 £ για δικαστικά έξοδα.

Διαβάστε ακόμα