“Καρφώνει” τον καπετάνιο του Concordia η πρώην του

concordia_

Η Domnica Cemortan, η μολδαβικής καταγωγής ερωμένη του καπετάνιου του Costa Concordia, υποστήριξε πως ο Schettino είχε προγραμματίσει να φύγει μακριά από το βυθιζόμενο κρουαζιερόπλοιο με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου, εγκαταλείποντας τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Η Dominica έκανε την αποκάλυψη της, αφού έδωσε στον Schettino ένα τελεσίγραφο έξι ημερών, μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, “για να πει την αλήθεια”.

Η χορεύτρια ισχυρίστηκε επίσης ότι αποτελούσε μέρος του σχεδίου. Σε δήλωσή της στο ιταλικό περιοδικό Oggi, εξήγησε:

“Πήγαμε στην γέφυρα 11. Ο Schettino είπε ότι επρόκειτο να κοιτάξει την κατάσταση του πλοίου, αλλά στην πραγματικότητα ήμασταν εκεί για να περιμένουμε για ένα ελικόπτερο που θα μας έπαιρνε μακριά”.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξή της η κα Cemortan είπε ότι δεν ήξερε γιατί ο καπετάνιος είπε σ’ αυτήν να τον συνοδεύσει στο κατάστρωμα 11 για να επιθεωρήσει το σκάφος και όχι σε κάποιον από τους συναδέλφους του.

“Ενώ επί του σκάφους είχαν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως και δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μια γρήγορη και ανώδυνη έξοδος είχε κανονιστεί για μια μειοψηφία προνομιούχων”, υποστήριξε χαρακτηριστικά η Domnica.

Διαβάστε ακόμα