Καταγγελία για την μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ATTICA GROUP

superfast_1_attica_

Η ΠΕΜΕΝ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για την μείωση των οργανικών των οργανικών συνθέσεων των πλοίων στη γραμμή Πάτρας – Ιταλίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ναυτιλιακή εταιρεία ATTICA GROUP προχώρησε από τις 29 Σεπτέμβρη, σε μείωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων στη γραμμή Πάτρας – Ιταλίας, παρά τις καταγγελίες μας για παραβίαση Εθνικών Νόμων και Διεθνών Συμβάσεων σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας – ανάπαυσης.

Αποδεικνύονται για άλλη μία φορά οι ευθύνες του Υπουργού Ναυτιλίας, που μέσω των Υπουργικών Αποφάσεων για τα 5 πλοία της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας, δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να μειώνουν τις συνθέσεις των πλοίων για διάστημα 11 μηνών και να προσθέτουν ελάχιστους ναυτεργάτες κατά τον μήνα Αύγουστο.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες και το Υπουργείο Ναυτιλίας, κρύβουν τα αποτελέσματα του ελέγχου του μεικτού κλιμακίου της ΠΝΟ και της ΔΝΕΡ, εκμεταλλεύονται την ανεργία που δημιουργούν σε κοινή γραμμή και επενδύουν στις ανάγκες και την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύνθεση του μαγειρείου των πλοίων SUPERFAST 1 και SUPERFAST 2, εργάζονται τέσσερα (4) άτομα για την εξυπηρέτηση επιβατών και πληρώματος, με αποτέλεσμα να εργάζονται πάνω από 15 ώρες την ημέρα.

Οι εμπνευστές αυτών των συνθέσεων, εφοπλιστές και κυβέρνηση δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτεργατών και των επιβατών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας τους κεφαλαίου.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ να συνεχιστούν οι έλεγχοι σε όλα τα πλοία της παραπάνω Γραμμής ανεξαρτήτως σημαίας.

Άμεσα επιβάλλεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων, της ανεργίας – κοινωνικής ασφάλισης – ΣΣΕ – λαϊκό εισόδημα, που μαστίζουν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμα