Λιμενικό σώμα: Βίντεο με την καταστροφή περίπου 2 τόνων κοκαΐνης [video+pics]

narkwtika_limeniko_swma

Στη καταστροφή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης προχώρησε το λιμενικό σώμα.

Συγκεκριμένα, η ποσότητα που καταστράφηκε ήταν 2.120 κιλά και είναι από την υπόθεση που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο που μας πέρασε. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με το λιμενικό σώμα

Ολοκληρώθηκε με τη μέθοδο της καύσης η καταστροφή της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης που είχε εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., τον περασμένο Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα υπερέβαινε τους 2 τόνους και αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ η κατάσχεσή της συνοδεύτηκε από τη σύλληψη των μελών του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους.

Η καύση έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο κλίβανο, βιομηχανικής εγκατάστασης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ υπήρχε και η παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Στο συντονισμό και την υλοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς και καταστροφής των Ναρκωτικών ουσιών συνέδραμαν στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η Ομάδα Μοτοσικλετιστών Άμεσης Επέμβασης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΟΜΑΕ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (ΚΕΑ/ΚΛΠ), καθώς και μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Αρωγός στην όλη επιχείρηση ήταν, παράλληλα, και η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης επιχείρησης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την καταστροφή της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε σήμερα το επιχειρησιακό σκέλος μιας τεράστιας διεθνούς επιτυχίας.

Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συγχαρητήρια προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Θέλω, παράλληλα, να διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη μας θα συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση την καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες.

Τα σώματα ασφαλείας αποτελούν σήμερα την ασπίδα της χώρας μας απέναντι σε κάθε οργανωμένη μορφή εγκλήματος».

IMG_6591
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6250
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6256
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6279
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6328
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6401
Φωτογραφία: www.hcg.gr
IMG_6575
Φωτογραφία: www.hcg.gr

Διαβάστε ακόμα