Κατασχέθηκε πλοίο στον Περσικό Κόλπο για λαθρεμπόριο πετρελαίου ντίζελ- 11 μέλη πληρώματος συνελήφθησαν

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν το Σάββατο ότι κατάφεραν να καταλάβουν ένα ξένο πλοίο φορτωμένο με λαθραίο πετρέλαιο ντίζελ στα ύδατα του Κόλπου.

Ο Ahmad Hajian, ο διοικητής των Φρουρών, φέρεται να είπε ότι 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την εθνικότητα ή την ταυτότητα του πλοίου.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ιράν επικαλέστηκε τον Hajian, αναφέροντας ότι κατά τον έλεγχο ανακαλύφθηκαν περισσότερα από 150.000 λίτρα λαθραίου ντίζελ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars δημοσίευσε βίντεο που έδειχνε πώς τα ταχύπλοα σκάφη προσπαθούσαν να εμποδίσουν το πλοίο, ενώ μασκοφόροι ένοπλοι φρουροί να επιβιβάζονται σε αυτό.

Το Ιράν διατηρεί τις φθηνότερες τιμές καυσίμων στον κόσμο. Ωστόσο, λόγω των υψηλών επιδοτήσεων και της πτώσης του εθνικού του νομίσματος, καθώς καταπολεμά τις αμερικανικές κυρώσεις, το Ιράν προσπαθεί να αποτρέψει το λαθρεμπόριο καυσίμων μέσω ξηράς εναντίον γειτονικών εθνών και μέσω θαλάσσης προς τις πολιτείες του Αραβικού Κόλπου.

Κατάσχει συχνά σκάφη μαζί με άλλα πλοία που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων στον Κόλπο. Ο Hajian πρόσθεσε ότι η ομάδα του θα πολεμήσει αποφασιστικά για την πάταξη του λαθρεμπορείου καυσίμων στη θάλασσα για να προστατεύσει την οικονομία.

Προηγουμένως, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA είχε δημοσιεύσει μια εικόνα με αυτό που περιέγραψε ως ξένο πλοίο το οποίο μετέφερε καύσιμα που κατασχέθηκαν στον Κόλπο.

Διαβάστε ακόμα