Η καθέλκυση του πρώτου κινούμενου με LNG πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου (video)

Το κινούμενο με LNG δεξαμενόπλοιο μεταφοράς τσιμέντου Greenland καθελκύστηκε μπροστά σε πολύ κόσμο, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Η τελετή βάπτισης έγινε από την κ. Ase Espeland, συνεργάτη του κ Petter Tronstad, Διευθύνοντα Σύμβουλο της KGJ cement. Μετά από αυτή την τελετή η καθέλκυση κύλησε ομαλά και σύμφωνα με τους κανόνες που συνηθίζονται σε τέτοιες περιστάσεις.

Το M.V. Greenland είναι ένα ειδικό πλοίο μεταφοράς τσιμέντου που κατασκευάστηκε για την κοινοπραξία JT cement, μια συνεργασία της Erik Thun AB με τη Νορβηγική KG Jebsen Cement (KGJ). Το πλοίο θα είναι το πρώτο πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου που θα διαθέτει τροφοδοτούμενο με LNG σύστημα πρόωσης, όπου μια δεξαμενή πεπιεσμένου LNG είναι ενσωματωμένη στο εσωτερικό του κύτους.

Η χρήση του LNG ως θαλάσσιο καύσιμο είναι μακράν η πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση που είναι διαθέσιμη σήμερα. Πλέοντας με LNG, το πλοίο θα πληρεί τα πιο απαιτητικά κριτήρια εκπομπών, καθώς και τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα που ενδέχεται να τεθούν στο μέλλον.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα φόρτωσης και εκφόρτωσης τσιμέντου, με βάση την αρχή της ρευστοποίησης του τσιμέντου με πεπιεσμένο αέρα. Το σύστημα αυτό επιτρέπει το τσιμέντο να ρέει μέσω ενός τελείως κλειστού, άρα χωρίς σκόνη, συστήματος σωληνώσεων στις εγκαταστάσεις της ξηράς.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βίντεο από την καθέλκυση:

Διαβάστε επίσης: Τα 10 σημαντικότερα πλοία με καύσιμο LNG

Διαβάστε ακόμα