Καθελκύστηκαν από τα Κινέζικα ναυπηγεία δύο από τα μεγαλύτερα πλοία κοντέινερ στον κόσμο!

Δύο γιγαντιαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι πλέον στο νερό από τις 29 Οκτωβρίου από την Yangzijiang Shipbuilding Group, την κινεζική ναυπηγική εταιρεία της MSC.

Το MSC Irina και το MSC Loreto έχουν χαρακτηριστεί ως τα μεγαλύτερα πλοία με βάσει την μεταφορική τους ικανότητα και του βάρους τους στον κόσμο.

Η MSC ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία μιας νέας κατηγορίας πλοίων που θα αποτελείται από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Η μεταφορική ικανότητα των πλοίων εκτιμάται ότι είναι 240.000 τόνους και κάθε πλοίο θα έχει χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων 24.636 TEU. Αυτά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν το ίδιο μήκος με αυτό που έχουν και άλλα μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αλλά η συγκεκριμένη αναδιάταξη του καταστρώματος τους δίνει επιπλέον χωρητικότητα εμπορευματοκιβωτίων.

Αυτά τα πλοία είναι τα πρώτα πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ναυπηγήθηκαν στο Ναυπηγείο Yangzijiang. Το Ναυπηγείο επεσήμανε αρκετά χαρακτηριστικά στα πλοία που θα βοηθήσουν στην αύξηση της λειτουργικής τους αποτελεσματικότητας και στη μείωση των εκπομπών.

Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα νέο «αόρατο» βολβώδες τόξο, προπέλα μεγάλης διαμέτρου, αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας και έναν εξωτερικό σχεδιασμό που παρέχει χαμηλή αντίσταση αέρα.

Η επιθετική επέκταση της MSC συνεχίζεται ακόμη και ενόψει της βραχυπρόθεσμης μείωσης της ζήτησης στον κλάδο. Η MSC έχει ήδη ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια TEU σε χωρητικότητα με 708 πλοία. Επιπλέον, η MSC έχει επίσης παραγγείλει 125 πλοία. Αυτά θα αυξήσουν περαιτέρω τη χωρητικότητά τους κατά 1,7 εκατομμύρια TEU.

Διαβάστε ακόμα