Κέρδη που ζαλίζουν το 2021 για την Maersk που έσπασε όλα τα ρεκόρ

Η A.P. Moller-Maersk A/S οδεύει πρόσω ολοταχώς για ετήσια κέρδη τα οποία ισούνται με το σύνολο των κερδών που είχε η εταιρεία τα προηγούμενα 9 έτη, κάτι το οποίο αποτελεί και ρεκόρ!

Ένας συνδυασμός αρκετών ακραίων παραγόντων – συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης που προκαλείται από την πανδημική κατανάλωση – αυξάνει τα κέρδη για την μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία container στον κόσμο. Η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα αύξησε τις οικονομικές της κατευθύνσεις για τρίτη φορά μέσα σε πέντε μήνες.

Το αποτέλεσμα της Maersk το 2021 θα είναι ένα ιστορικό ρεκόρ για την επιχειρηματικότητα στη Δανία, σύμφωνα με ένα σημείωμα που δημοσίευσε την Τρίτη ο αναλυτής της Sydbank A/S Mikkel Emil Jensen.

Θα είναι περίπου τρεις φορές υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ της Maersk το 2014 και υπερδιπλάσιο από το αποτέλεσμα του 2020 της Novo Nordisk A/S, της πολυτιμότερης εταιρείας της Δανίας.

Τα καθαρά έσοδα θα φθάσουν τα 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση επτά αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg μετά την τελευταία ενημέρωση των κερδών στις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι υψηλότερο κατά 3 δις δολάρια από μια μέση εκτίμηση που έγινε αρχή του έτους.

Τα κέρδη του 2021 προέρχονται από συγκυρίες και δεν είναι κάτι μόνιμο και ως εκ τούτου είναι “απίθανο” η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη Δανία, να σπάσει το επερχόμενο ρεκόρ για πολλά χρόνια, δήλωσε ο Jensen.

Διαβάστε ακόμα