Κι άλλο γιγάντιο containership που προσάραξε

APL_VANDA
Το χωρητικότητας 14.000 TEU containership της NOL APL Vanda προσάραξε στο Bramble Bank, στ’ ανοιχτά του Cowes, ενώ κατευθυνόταν προς το Σαουθάμπτον από το γαλλικό λιμάνι της Χάβρης.

Το πλοίο προσάραξε το βράδυ του Σαββάτου, και πιστεύεται ότι αυτό έγινε εκ προθέσεως, αφού προηγουμένως είχε χαθεί ο έλεγχος του πλοίου. Η τοποθεσία είναι η ίδια που το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Hoegh Osaka προσάραξε τον περασμένο Ιανουάριο.

Χρειάστηκαν οκτώ ρυμουλκά για να απελευθερωθεί το πλοίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακή το πρωί, και το πλοίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Southampton το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για ρύπανση και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από όταν ένα από τα μεγαλύτερα containerships παγκοσμίως, το χωρητικότητας 18.890 teu CSCL Indian Ocean, προσάραξε στις όχθες του ποταμού Έλβα, καθώς κατευθυνόταν προς το τερματικό Eurogate στο λιμάνι του Αμβούργου.

Το πλοίο προσάραξε για πέντε ημέρες και άναψε την κουβέντα σε σχέση με το κατά πόσον οι λιμενικές αρχές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που δημιουργούνται από τα σύγχρονα υπερμεγεθή containership.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επανάπλευση του γιγαντιαίου κοντεινερσιπ (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα