Κινδυνεύει η καταβολή συντάξεων Μαρτίου για τους ναυτικούς

nautikos_suntaxeis_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

«Την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στο ΝΑΤ» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αφού το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέρριψε αίτημα του Ταμείου για κρατική επιχορήγηση 90 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του για τις συντάξεις του προσεχούς Μαρτίου και το περιόρισε στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για το υπόλοιπο απαιτούμενο ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ ουσιαστικά, όπως επισημαίνει η ΠΝΟ το υπουργείο Εργασίας παραπέμπει την διοίκηση του ΝΑΤ να το καλύψει με τα μισά περίπου αποθεματικά του.

«Η ΠΝΟ καταγγέλλει την απροκάλυπτη αυτή επίθεση της Κυβέρνησης στο πολύπαθο Ασφαλιστικό Ταμείο των Ελλήνων Ναυτεργατών το οποίο και μαθηματικά , με το νέο αυτό κτύπημα οδηγείται στον πλήρη αφανισμό και στην πλήρη κατάρρευσή του» επισημαίνει η Ομοσπονδίας σε ανακοίνωσή της:

« Αξιώνει από τα αρμόδια Υπουργεία να εφαρμόσουν τις θεσμοθετημένες και εγκεκριμένες υποχρεώσεις του Κράτους ,δηλαδή τη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις του ΝΑΤ και να διαθέσουν άμεσα τα απαιτούμενα και απαραίτητα κονδύλια για την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και την πληρωμή των υπόλοιπων υποχρεώσεων του Ταμείου ατά τον μήνα Μάρτιο και για βεβαίως και για τους επόμενους μήνες».

Αργά το απόγευμα το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με τιτλο: “Δεν θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση για το ΝΑΤ”.

Η ανακοίνωση:

“Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη και μετά από συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα, η κρατική επιχορήγηση για το ΝΑΤ μήνα Φεβρουαρίου -προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ μηνός Μαρτίου στις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή- θα ανέλθει στο ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και είχε αρχικά προγραμματιστεί”.

Απορίες παραμένουν ωστόσο, αφού η ΠΝΟ επιμένει ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ οπότε υπάχρει μια διαφορά 20 εκατομμυρίων ευρω.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα