“Κόκκινο καμπανάκι” του Nasdaq στην Seanergy για την τιμή της μετοχής της


Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Maritime Holdings Corp. Συμφερόντων Κλώντιας Ρέστη, ειδοποιήθηκε από το Χρηματιστήριο του Nasdaq ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές του δείκτη Nasdaq Listing Rule, καθώς η τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της ήταν κάτω από το απαιτούμενο ελάχιστο όριο.

Η γραπτή ειδοποίηση της 18ης Μαΐου 2017 ανέφερε ότι η ελάχιστη τιμή προσφοράς για το κοινό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ήταν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο του 1 δολαριου για τριάντα διαδοχικές συνεδριάσεις, από τις 5 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου. Η Seanergy έχει μπροστά της μια περίοδο χάριτος 180 ημερών για να συμμορφωθεί, ως τις 14 Νοεμβρίου 2017.

“Η εταιρεία σκοπεύει να παρακολουθήσει την τιμή κλεισίματος της κοινής της μετοχής από σήμερα μέχρι τις 14 Νοεμβρίου 2017 και εξετάζει τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένου και ενός reverse split των μετοχών της, προκειμένου να συμμορφωθεί και πάλι με την απαίτηση του Nasdaq για την ελάχιστη τιμή της”, αναφέρει η Seanergy σε ανακοίνωση της.

Η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του χρηματιστηρίου θα είναι δυνατή από τη στιγμή που η τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της εταιρείας είναι 1 δολάριο ανά μετοχή ή υψηλότερη για τουλάχιστον δέκα συνεχείς εργάσιμες ημέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος. Ως τότε, οι κοινές μετοχές της Seanergy θα συνεχίσουν να διαπραγματεύεται στο Nasdaq Capital Market. Η Seaenergy πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητές της δεν επηρεάζονται από την παραλαβή της κοινοποίησης.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία συμφώνησε σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της από τέσσερις από τους κύριους δανειστές της μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Παρόλο που η Seanergy δεν παραβίασε τις συμφωνίες κανενός εκ των δανείων της, η εταιρεία προσέγγισε τις τράπεζες από πολύ νωρίς “για να επιλύσει οποιοδήποτε ζήτημα θα μπορούσε να προκύψει στους επόμενους 13 έως 15 μήνες”.

Επίσης, τον Μάρτιο, η Seanergy συμφώνησε για την πρόωρη λήξη μιας πιστωτικής διευκόλυνσης με έναν από τους κύριους δανειστές της, με αποτέλεσμα κέρδος ύψους περίπου 11,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κέρδος, το οποίο αντιπροσωπεύει μια μείωση κατά 29% περίπου του τρέχοντος δανείου, αναμένεται να καταγραφεί κατά το κλείσιμο της συναλλαγής κατά το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Πρόσφατα, η Seanergy συγκέντρωσε κεφάλαια από τις αγορές ιδίων κεφαλαίων, χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο για να αναπτύξει τον στόλο της και να αυξήσει την αξία των μετόχων. Η Seanergy κατέχει επί του παρόντος στόλο δέκα φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην με συνολική χωρητικότητα φορτίου περίπου 1.503.369 dwt και μέση ηλικία στόλου περίπου στα 8,2 χρόνια και αναμένει την παράδοση ενός πλοίου Capesize στις 31 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Seanergy: Αναμένει 10 εκατ. δολάρια από ναύλωση Capesize

Διαβάστε ακόμα