Κρουαζιερόπλοιο διέσωσε 41 Κουβανούς μετανάστες στη Φλόριντα[pics]

carnival_ecstasy_dieswse_metanastes_

Ένα Carnival Cruise πλοίο διέσωσε 41 Κουβανούς μετανάστες από μια μικρή υπερφορτωμένη βάρκα στα Στενά της Φλόριντα -το μήκος 90 μιλίων κομμάτι θάλασσας μεταξύ του νότιου άκρου της Φλόριντα και την Κούβα- δήλωσε αξιωματούχος του Λιμενικού των ΗΠΑ, την Τετάρτη.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό πλοίο του Λιμενικού, μετά τον εντοπισμό τους την Τρίτη 25/03 στις 7 μ.μ., σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Gabe Somma.

“Αυτό θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική τραγωδία. Δεν υπήρχε διασωστικός ή ναυτιλιακός εξοπλισμός και η βάρκα έμπαζε νερά”, είπε, συμπληρώνοντας πως “Οι μετανάστες θα επαναπροωθηθούν στην Κούβα σε μια-δυο μέρες”.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Carnival, Jennifer de la Cruz, δήλωσε ότι το μήκους 260 μέτρων κρουαζιερόπλοιο Carnival Ecstasy ταξίδευε από το Key West της Florida προς το Cozumel του Μεξικό, με 2.650 επιβάτες επί του σκάφους.

“Αν δεν υπήρχε το κρουαζιερόπλοιο Ecstasy το ταξίδι αυτό θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε τραγωδία”, δήλωσε ο Captain Todd Lutes, αξιωματικός του Λιμενικού των ΗΠΑ.

Εδώ και δεκαετίες, χιλιάδες Κουβανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν το νησί μέσω ξεχαρβαλωμένων σκαφών που κατευθύνονται για τη Φλόριντα, την Κεντρική Αμερική και άλλα κοντινά νησιά.

Κρουαζιερόπλοια έχουν συμμετάσχει σε πολλές προηγούμενες διασώσεις. Νωρίτερα αυτό το μήνα ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο της Carnival διέσωσε 24 μετανάστες από μια ξύλινη βάρκα κοντά στα νησιά Cayman, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, το Carnival Conquest και το Disney Wonder διέσωσαν 21 Κουβανούς μετανάστες σε δύο διαφορετικά περιστατικά στα Στενά της Φλόριντα.

carnival_ecstasy_diaswsi_metanastwn__

carnival__ecstasy_diaswsi_metanastwn_

Διαβάστε ακόμα