Ξανά ανοιχτή η υπόθεση του Noor1 μετά από έφεση της Εισαγγελίας

noor

Η πολύκροτη υπόθεση του Noor1 συνεχίζεται, καθώς ενδέχεται να επαναληφθεί η δίκη.

Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση με την οποία προσβάλλει την απόφαση για οκτώ κατηγορούμενους, θεωρώντας επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν.

Η έφεση στηρίζεται σε έκθεση 52 σελίδων και ενδέχεται να οδηγήσει σε επανάληψη της δίκης, αποκλειστικά όμως για όσους από τους κατηγορούμενους βρίσκονταν μεταξύ εκείνων που η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή τους και όχι για όσους αθωώθηκαν.

Η εισαγγελέας εκτιμά επιπλέον ότι ανάμεσα στους καταδικασθέντες ενδεχομένως βρίσκονται και οι διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματοδότες του φορτίου.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους), ενώ πολυετείς ποινές από 8 έως 18 χρόνια επιβλήθηκαν σε άλλους οχτώ εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης τον Ιούνιο του 2014 από τα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.

Την περασμένη Πέμπτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να επιστρέψει το καράβι, που είχε δημευθεί και προοριζόταν για “σκραπ” μέσα από διαδικασίες πλειστηριασμού, στον ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε ακόμα