Ξεκινά η λειτουργία του PNG LNG έργου

png_lng_

Η Exxon Mobil Corporation ανακοίνωσε την αποστολή του πρώτου φορτίου LNG μέσω του αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων έργου PNG LNG στην Παπούα Νέα Γουινέα (PNG LNG project), νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα.

Το έργο PNG LNG, που λειτουργεί από την θυγατρική της ExxonMobil, την ExxonMobil PNG Limited, αναμένεται να παράγει περισσότερα από 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στα 30 χρόνια της αναμενόμενης λειτουργίας της. Το πρώτο φορτίο LNG προορίζεται για την Ιαπωνική Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Η παραγωγή από την πρώτη εγκατάσταση ξεκίνησε τον Απρίλιο και η παραγωγή από τη δεύτερη εγκατάσταση άρχισε επίσης μόλις ολοκληρώθηκε η σύνδεση με μια επιπλέον πηγή.
“Το έργο LNG PNG αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ηγετικής θέσης της ExxonMobil στην εκτέλεση έργων, τις προηγμένες τεχνολογίες και των εμπορικών δυνατοτήτων της”, δήλωσε ο Neil W. Duffin, πρόεδρος της ExxonMobil Development Company. Πρόσθεσε ότι η εκτέλεση του έργου “μας έδωσε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της Ασίας και θα ωφελήσει το λαό της Παπούα Νέας Γουινέας για δεκαετίες”.

Η κατασκευή του PNG LNG ξεκίνησε το 2010, και χρειάστηκε πάνω από 190 εκατομμύρια εργατοώρες για να ολοκληρωθεί. Στο απόγειό του, το έργο απασχολούσε πάνω από 21.000 άτομα.

Οι πλημμύρες, οι ελάχιστες προ-υπάρχουσες υποδομές και οι εξαιρετικά απότομες πλαγιές ήταν μεταξύ των εμποδίων που ξεπεράστηκαν κατά την κατασκευή του έργου. Ο αγωγός έπρεπε να μεταφερθεί αεροπορικώς σε ορισμένες περιοχές, επειδή το έδαφος δεν μπορούσε να υποστηρίξει βαρέα μηχανήματα και η έλλειψη υποδομών απαιτούσε την κατασκευή συμπληρωματικών δρόμων, γραμμών επικοινωνιών και ένα νέο αεροδρόμιο.

“Όχι μόνο ο λαός της Παπούας Νέας Γουινέας θα επωφεληθεί τώρα, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη και τις θετικές επιπτώσεις από αυτή την πολύτιμη πηγή ανάπτυξης για πολλά χρόνια στο μέλλον”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Παπούας Νέας Γουινέας, Hon. Peter O’Neill.

Το έργο LNG PNG περιλαμβάνει περίπου 435 μίλια αγωγών που συνδέουν τις εγκαταστάσεις, ανάμεσα στις οποίες ένα εργοστάσιο υποδοχής και υγροποίησης αερίου και αποθηκευτικές μονάδες με χωρητικότητα 6,9 εκατ. τόνων LNG ετησίως.

Οι τέσσερις μεγάλοι πελάτες που θα επωφεληθούν της παραγωγής του έργου είναι η China Petroleum and Chemical Corp. (Sinopec), η Tokyo Electric Power Co Α.Ε. (TEPCO), η Osaka Gas Co. Ltd., και η CPC Corp. Taiwan.

Εκτός από την ExxonMobil PNG Limited, συνεργαζόμενα μέλη της κοινοπραξίας είναι η Oil Search Limited, η National Petroleum Company of PNG, η Santos Ltd, η JX Nippon Oil & Gas Exploration Corp., η Mineral Resources Development Company (που εκπροσωπεί γαιοκτήμονες) και η Petromin PNG Holdings Limited.

Η ExxonMobil συνεχίζει να αξιολογεί και να προωθεί την περαιτέρω επέκταση και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Διαβάστε ακόμα