Λιμενεργάτες Σουέζ: Δολιοφθορές σε όσους δεν τους χαρίζουν τσιγάρα

suez_canal_nautilia_

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ εξέδωσε πρόσφατα το “Πληροφορίες Ναυτιλιακής Ασφάλειας Bulletin 04-14”(MSI 04-14) , το οποίο εκθέτει μια σειρά από περιστατικά κατά τα οποία διαπράχθηκαν απειλές και παράνομες πράξεις δολιοφθοράς από εργαζομένους της Διώρυγας του Σουέζ εναντίον των πληρωμάτων των πλοίων που αρνήθηκαν να τους δώσουν τσιγάρα κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους.

Αν και η προσφορά τσιγάρων ως φιλοδώρημα για τους εργαζόμενους στην διώρυγα του Σουέζ αποτελεί ένα αρκετά γνωστό έθιμο, οι απειλές και οι πράξεις δολιοφθοράς αποτελούν μια νέα εξέλιξη. Στα καταγγελλόμενα περιστατικά οι ναυτικοί απειλήθηκαν με βλάβες και μια πυρκαγιά τέθηκε σε ένα πλοίο. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί δράση σε σχέση με τα περιστατικά αυτά, λόγω του χρονικού διαστήματος που παρήλθε μεταξύ των φερομένων γεγονότων και του χρόνου αναφοράς τους.

Οι ναυτικοί θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα πλοία που διέρχονται από τη διώρυγα έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις αυτές και ότι η απαιτούμενη επαγρύπνηση θα διατηρείται καθ ‘όλη τη διέλευση. Το MSI 04-14 συμβουλεύει για μια σειρά από προληπτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά, που περιλαμβάνουν:

1. Καταγραφή όλων των εργαζομένων στο ημερολόγιο διαδρόμου με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας, αν είναι δυνατόν.
2. Να τραβιέται μια εικόνα του κάθε λιμενεργάτη πριν να του επιτραπεί η είσοδος στο σκάφους
3. Να ενημερώνεται άμεσα η Λιμενική Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ μέσω ασυρμάτου.
4. Να ειδοποιείται το τοπικό γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας για την παροχή βοήθειας.

Διαβάστε ακόμα