Λύνεται μόνιμα το ακτοπλοϊκό του Βορείου Αιγαίου

elliniki_aktoploia_

Πόσα χρόνια ταλαιπωρούμαστε οι κάτοικοι του Βόρειου Αιγαίου με τις απαράδεκτες, έως άθλιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες;

Δεν λέμε για τη Λήμνο, αυτό γίνεται από αμνημονεύτων χρόνων! Λέμε για το σύνολο των νησιών του Βόρειου Αιγαίου. Αρκετά χρόνια, για να μη πούμε πολλά η ενδονησιωτική κύρια, αλλά και η επαφή με την στεριά είναι προβληματική, δύσκολη, απαράδεκτη, άθλια, ανάλογα με την εποχή και το κέφι των εμπλεκόμενων πολιτικών, εταιρειών και διαφόρων λογιών μανδαρίνων.

Κάθισε όμως κανείς από μας να σκεφθεί γιατί γίνεται αυτό; Όχι βέβαια! Γιατί αν κάθονταν και σκεφτόταν θα ανακάλυπτε έκπληκτος πως αυτό γίνεται γιατί το πρόβλημα δεν έφθανε εκεί που έπρεπε! Δεν το ήξεραν οι Υπουργοί για να το λύσουν! Γιατί όπως; Βρε μπας και τους το έκρυβαν οι τοπικοί βουλευτές για να μη δώσουν λύσεις και ανακουφίσουν τον κοσμάκη, του οποίου η ευγνωμοσύνη θα τους κρατούσε εσαεί στα υπουργικά έδρανα; Αλλά από την άλλη, όταν οι τοπικοί βουλευτές γινόταν υπουργοί γιατί δεν έλυναν αυτοί το πρόβλημα; Μυστήριο πράμα οι υψηλές θέσεις!

Τέλος πάντων, βρέθηκε ένα Υπουργός ντόπιος, ο επί της Δικαιοσύνης Αθανασίου, ο οποίος εντόπισε το μεγάλο πρόβλημα και αμέσως συσκέφθηκε με τον επί των θαλασσών υπουργό Μιλτιάδη και αποφάσισαν πως το πράμα δεν πάει άλλο και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη και οριστική λύση. Με απλά λόγια, αν δηλαδή κατάλαβα καλά, από την 1η του Σεπτέμβρη θα έχουμε καινούριο Δήμαρχο, καινούριο Περιφερειάρχη με διπλή βούλα, ΣΥΡΙΖΑ και δικαστή και καινούρια ολοκαίνουρια βαπόρια με καινούριες ολοκαίνουριες γραμμές, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ζημιές, χωρίς τίποτα στεναχωρητικό!

Όσο το σκέφτομαι, τόσο ενθουσιάζομαι και το θεωρώ σίγουρο, γιατί ο επί των θαλασσών Μιλτιάδης δεν αρκέστηκε στη σύσκεψη και τις αποφάσεις που πήρανε με τον επί της Δικαιοσύνης Χαράλαμπο, αλλά προχώρησε ένα μεγάλο βήμα παραπάνω. Συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στις 25 και 26 Αυγούστου στη Μυτιλήνη με τη συμμετοχή όλων των φορέων, νέων και παλαιών, εκλεγμένων και ορισμένων από καδήδες και αγάδες, ώστε να δοθεί η οριστική λύση που λέγαμε.

Άρα υπομονή μέχρι τις 27 το πρωί. Τότε θα ξέρουμε και θα πανηγυρίζουμε τη λύση ενός μεγάλου προβλήματος και το ξημέρωμα μια νέας εποχής, όπου η απόσταση μεταξύ των νησιών μας θα έχει ελαχιστοποιηθεί και εμείς οι υπερήφανοι Αιγαιώτες του βορά θα πεταγόμαστε από νησί σε νησί έτσι απλά για ένα καφέ!

Άλλωστε ο θαλασσών Μιλτιάδης έχει δείξει δείγματα γραφής! Ήδη έχει δώσει οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της γραμμής της Θεσσαλονίκης με τα νησιά μας! Το κατάργησε τελείως, μονίμως και οριστικώς!!!!

limniakifoni.gr

Διαβάστε ακόμα