Μεγάλη παραγγελία για LNG από τη Maran Gas του Αγγελικούση

«Ποδαρικό» με μια μεγάλη παραγγελία για την κατασκευή τεσσάρων ακόμα πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου (LNG) έκανε η Maran Gas του Ομίλου Αγγελικούση βάζοντας τις βάσεις για την ανάδειξή της σε μια μεγάλη δύναμη σε αυτή την «δύσκολη» λόγω υψηλού κόστους κατηγορία πλοίων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny η Maran Gas τοποθέτησε παραγγελία στα κορεατικά ναυπηγεία Hyundai για τέσσερα πλοία LNG, χωρητικότητας 174.000cbm το καθένα διατηρώντας το δικαίωμα option για άλλα δύο.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 840 εκατομμύρια δολάρια και η παράδοση των πλοίων έχει συμφωνηθεί να γίνει την διετία 2014- 2015.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει τοποθετημένες παραγγελίες για την κατασκευή 11 πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου (LNG) κατακτώντας την πρωτοπορία ανάμεσα στους Έλληνες εφοπλιστές, που έχουν στραφεί σε αυτή την κατηγορία πλοίων την τελευταία διετία λόγω των θετικών προοπτικών , που υπάρχουν στη μεταφορά φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, εκτός της εταιρεία του Ομίλου Αγγελικούση στην «μάχη» των κατασκευών LNG έχουν μπει εταιρείες συμφερόντων των Γιώργου Προκοπίου, Πήτερ Λιβανού, Γιώργου Οικονόμου, Κανελλάκη, Μαρτίνου, Τσάκου, Φωστηρόπουλου κ.α

Να σημειωθεί ότι το 2011 έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο ρεκόρ επενδύσεων για την κατασκευή νέων LNG. Παραγγέλθηκαν συνολικά 53 πλοία από τα οποία οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν τα 24 επενδύοντας περί τα 3,5 δις δολάρια

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα