Με Έλληνα καπετάνιο έδεσε κανονικά το Mein Schiff 2 στη Ρόδο!

mein_schiff_ii_

Αντικαταστάθηκε ο Γερμανός καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 2 που αρνήθηκε να δέσει την περασμένη εβδομάδα μέσα στο λιμάνι της Ρόδου και αποβίβασε τους επιβάτες του με… λάντζες!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χτες στο λιμάνι μας αυτή τη φορά κανονικά με… άλλο όμως καπετάνιο. Συγκεκριμένα η εταιρία εμπιστεύθηκε το πλοίο της στα χέρια… Έλληνα καπετάνιου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούνταν ήδη στην εταιρία.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο Ιωάννη Αναστασίου έμπειρο στο χώρο της ακτοπλοΐας και γνωστό στην Ελλάδα καθώς μεταξύ άλλων είχε μακρά θητεία σε πλοία της εταιρίας super fast ferries, κάνοντας μάλιστα δρομολόγιο και στην Αδριατική.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας TUI έφερε χτες στη Ρόδο 2.130 τουρίστες.

Όπως είχε γράψει η «Ρ» αρκετοί από τους 1.930 τουρίστες, που στις 10 του μήνα αναγκάστηκαν να επιβιβαστούν σε λάντζες για να επισκεφτούν το λιμάνι μας, έκαναν παράπονα στην πλοιοκτήτρια εταιρία και μάλιστα προχώρησαν σε έγγραφες αναφορές.

Προφανώς σε αυτές επεσήμαναν το γεγονός ότι ενώ εκείνη τη μέρα υπήρχε αρκετός χώρος για να δέσει το κρουαζιερόπλοιο με ασφάλεια μέσα στο λιμάνι, εντούτοις αυτό δεν έγινε και υπέστησαν ταλαιπωρία για να κατέβουν με λέμβους.

Επίσης υπογράμμισαν και το γεγονός ότι ένα μεγαλύτερο σε μήκος κρουαζιερόπλοιο το Celebrity Silhouette που επίσης είχε καταπλεύσει εκείνη τη μέρα στη Ρόδο είχε δέσει κανονικά στο λιμάνι χωρίς πρόβλημα.

Τα παράπονα έφτασαν μαζί με φωτογραφικό υλικό στα κεντρικά της εταιρίας στο Μαϊάμι η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο να διερευνήσει την υπόθεση για να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, παίρνοντας στοιχεία και από τις τοπικές αρχές του λιμανιού.

Όπως είχε γράψει τότε η «Ρ» ο πλοίαρχος του σκάφους, δεν δέχθηκε τη θέση που του υπέδειξαν για να “δέσει” οι αρμόδιοι του λιμανιού και προτίμησε να… ρίξει άγκυρα ανοιχτά του λιμανιού αποβιβάζοντας έτσι τους επιβάτες του με λάντζες στη στεριά.

Η διαδικασία ήταν απόλυτα ασφαλής, υπήρξε όμως ταλαιπωρία για τους τουρίστες.

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα