Πρωτοφανές περιστατικό για ευρωπαϊκή χώρα: Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο πλοίο TRUDY για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα!

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου TRUDY έγινε πρωτοσέλιδο δύο φορές τον τελευταίο μήνα, πρώτα όταν η γαλλική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση το πλοίο ενώ αυτό έπλεε στο στενό της Μάγχης την 1η Οκτωβρίου, και το πήγε στην Δουνκέρκη όπου εκεί βρέθηκαν περίπου 1,1 τόνοι κοκαΐνης σε αμπάρι φορτίου.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε στις 10 Οκτωβρίου όταν το πλοίο κυριολεκτικά καταλήφθηκε από ένοπλους άντρες κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ αυτό βρισκόταν στο λιμάνι της Δουνκέρκης και κρατήθηκε για αρκετές ώρες, με ασαφή πρόθεση.

Τώρα φαίνεται να έγινε σαφής η πρόθεσή τους. Το φορτηγό πλοίο έφτασε στο Ρότερνταμ μέσω της Αμβέρσας, νωρίς το πρωί της 26ης Οκτωβρίου. Εργαζόμενος βρήκε ύποπτα δέματα και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία μετά από έλεγχο βρήκε 529 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε αμπάρι φορτίου, σε συσκευασίες διαφορετικού μεγέθους και βάρος.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, οι ένοπλοι η όποιοι είχαν καταλάβει το πλοίο στη Δουνκέρκη, έφεραν μια νέα παρτίδα κοκαΐνης, με προορισμό το Ρότερνταμ.

Αυτή τη φορά όμως, το πλοίο δεν κρατήθηκε, έφυγε από το Ρότερνταμ την ίδια μέρα, το βράδυ, με προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας, σε ασυνήθιστα σύντομο χρονικό διάστημα, για ένα φορτηγό πλοίο αυτού του τύπου.

Δεν υπάρχουν νέα για οποιαδήποτε εμπλοκή/κράτηση του πληρώματος. Η όλη ιστορία είναι συγκλονιστική. Τελικά πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Ένωση ή για χώρες του τρίτου κόσμου;

Διαβάστε ακόμα