Μέλος του πληρώματος εκπαιδευτικού πλοίου σκοτώθηκε μετά από πτώση από ιστίο

Ένα μέλος του πληρώματος του δανικού εκπαιδευτικού πλοίου Danmark έχασε την ζωή του την Τετάρτη μετά από ατύχημα, κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού στο λιμάνι του Άσσενς, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Το θύμα, ένας 23χρονος υπήκοος Δανίας, έπεσε ενώ δούλευε ψηλά σε έναν ιστό περίπου στις 11.45 τοπική ώρα. Μεταφέρθηκε στο κοντινό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όντενσε, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 13.20 περίπου. Το ατύχημα βρίσκεται υπό έρευνα από τις δανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής αρχής για την ασφάλεια της εργασίας της Δανίας και της Δανικής Ναυτιλιακής Αρχής.

Το Danmark είναι ένα τρικάταρτο, πλήρως εξοπλισμένο εκπαιδευτικό πλοίο που μεταφέρθηκε στην Κοπεγχάγη. Ανήκει στη δανική κυβέρνηση και διευθύνεται από ναυτική ακαδημία για χρήση στην εκπαίδευση των ναυτικών. Όταν βρίσκεται εν πλω, έχει χωρητικότητα έως και 80 μαθητές τη φορά.

Οι πτώσεις αποτελούν έναν συνηθισμένοι κίνδυνο σε πλοία που διαθέτουν ψηλά σημεία και το ατύχημα στο Danmark είναι το δεύτερο αυτού του είδους αυτόν τον μήνα. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ένας εθελοντής που επέβαινε στο πλοίο Elissa σκοτώθηκε από πτώση 18 μέτρων από τα ξάρτια ενώ το πλοίο ήταν ελλιμενισμένο στο Galveston του Τέξας. Ο άτυχος άντρας φέρεται να φορούσε ζώνη ασφαλείας την στιγμή της πτώσης.

Τον Ιούλιο του 2020, ένας 19χρονος μαθητής σκοτώθηκε μετά από πτώση από τα ξάρτια του πολωνικού πλοίου Dar Mlodziezy κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εκπαιδευτικής ημέρας από το λιμάνι της Gydnia. Ο διαχειριστής του πλοίου περιέγραψε το συμβάν ως αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμα