Μεταχειρισμένο τάνκερ απόκτησε η Pantheon Tankers


Ένα μεταχειρισμένο Aframax τάνκερ αγόρασε χθες η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Pantheon Tankers Management από την εταιρεία της Σιγκαπούρης Phoenix Tankers.

Το χωρητικότητας 114.024-dwt και κατασκευής 2011 Phoenix Advance πωλήθηκε για 28 εκατομμύρια δολάρια, σύφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας VesselValue.

Πρόκειται για την πρώτη αγοραπωλησία της Pantheon από το καλοκαίρι του 2016, όταν και είχε εξαγοράσει ένα VLCC από την Teekay. Το Aframax θα ενταχθεί στον αποτελούμενο από 20 τάνκερ στόλο της εταιρείας.

Η συμφερόντων του εφοπλιστή Χρήστου Καννελάκη Pantheon έχει τρία ακόμα νεότευκτα πλοία υπό παραγγελία, δύο χωρητικότητας 114.700 dwt Aframaxes στην ιαπωνική Namura Shipbuilding και ένα χωρητικότητας 158.000 dwt Suezmax που κατασκευάζεται στο Hyundai Heavy Industries (HHI).

Το ζεύγος Aframax προοριζεται για παράδοση στην εταιρεία το 2018, ενώ το τάνκερ τύπου Suezmax, που ονομάζεται Sea Garnet, πρόκειται να παραδοθεί από την HHI μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Sea Garnet θα είναι το τρίτο VLCC που παραδόθηκε στην Pantheon από την HHI φέτος, μετά το Sea Pearl και το Sea Ruby, που παραδόθηκαν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα.

Και οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Διαβάστε ακόμα