Ένα μη επανδρωμένο σκάφος κινέζικης κατασκευής για την παρατήρηση των σύννεφων και της ομίχλης ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο του ταξίδι (video)

Ένα κινεζικής κατασκευής μη επανδρωμένο σκάφος το οποίο έχει κατασκευαστεί για την παρατήρηση νεφών και ομίχλης ξεκίνησε το πρώτο του μεγάλο ταξίδι στην Κίτρινη Θάλασσα, έχοντας διανύσει μέχρι στιγμής 110 ναυτικά μίλια.

Το πλοίο ξεκίνησε από ένα λιμάνι της επαρχίας Jiangsu, πλέοντας εδώ και 16 ώρες στη θάλασσα, έχοντας συλλέξει τρισδιάστατα δεδομένα ομίχλης και σύννεφων.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, η επιτυχής επιχειρησιακή ικανότητα του σκάφους αποδεικνύει την ικανότητα του να πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας υδρολογικές και μετεωρολογικές παρατηρήσεις στη θάλασσα.

Οι σημερινοί σταθμοί παρατήρησης θαλάσσιας ομίχλης της Κίνας βρίσκονται κοντά στην ακτή, με εμβέλεια ανίχνευσης μόλις λίγα ναυτικά μίλια. Το μη επανδρωμένο πλοίο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να επεκτείνει το εύρος επιτήρησης σε 180 ναυτικά μίλια από την ακτή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το μη επανδρωμένο σκάφος μπορεί επίσης να συνεργαστεί με μετεωρολογικούς δορυφόρους και ραντάρ στην ξηρά για να επεκτείνει την περιοχή παρατήρησης και να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεων του.

@likechina2021 China's unmanned weather-observation vessel starts long-duration sail #china #fyp #fypシ #chinatiktok #likechina #vessel #sail ♬ original sound – LikeChina2021

Διαβάστε ακόμα