Μιλτιάδη… ιδού η ακτοπλοΐα σου! [video]

My beautiful picture

Πληρώνονται από την ελληνική πολιτεία με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εκτελούν ασφαλή δρομολόγια με ασφαλή πλοία. Όσο όμως κι αν θέλεις να αποδείξεις ότι όλα βαίνουν καλώς… θα έρθει από μόνη της η στιγμή για να σε προδώσει.

Και αυτό συνέβη στο πλοίο European Express, καθώς στην προσπάθειά του να αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου για Βαθύ Σάμου διαπιστώθηκε ζημιά στο υδραυλικό σύστημα ανέλκυσης της μπουκαπόρτας με αποτέλεσμα το πλοίο να μην μπορεί να την σηκώσει και να αποπλεύσει.

Προς επίλυση της κατάστασης το πλήρωμα έσπευσε να δέσει «πρόχειρα» την μπουκαπόρτα με τον κάβο του πλοίου και να επιτύχει την ανέλκυση. Αυτό ναι μεν κατέστη εφικτό, λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, το Λιμεναρχείο Χίου δεν ενέκρινε την… πατέντα που επινοήθηκε και μετά από συνεχή επικοινωνία στο πλοίο δεν επετράπη ο απόπλους του.

Έτσι, το European Exrpess εκτέλεσε και πάλι ελιγμούς πρόσδεσης και την ώρα που η μπουκαπόρτα άρχισε να κατεβαίνει, ο κάβος αποδείχθηκε… αδύναμος με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους το πρόβλημα όταν η μπουκαπόρτα με δύναμη χτύπησε το κράσπεδο.

Από το πλοίο κατέβηκαν οι υπεύθυνοι και ξεκίνησαν επαφές με το Λιμεναρχείο Χίου, το οποίο ήταν ανένδοτο να επιτρέψει τον απόπλου. Μέχρι και αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν καθώς ήταν περισσότερο από προφανής η ανάγκη να επισκευαστεί με μόνιμο τρόπο η βλάβη και να εγκριθεί από εμπειρογνώμονα του Λιμενικού.

Πέραν των παραπάνω βέβαια, η Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα στο άλλοτε κύρος της… καθώς ανάμεσα στους μάρτυρες του περιστατικού συζητήθηκε η τύχη της εταιρίας σήμερα, που απέχει παρασάγγας από την εταιρία που εξυπηρετούσε τη γραμμή τη δεκαετία του 90’ και του 2000.

Παράλληλα, από το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο www.politischios.gr, το υπουργείο και ο υπουργός Μιλτ. Βαρβιτσιώτης μπορούν να εξάγουν τα δικά τους ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο, την ποιότητα και την ασφάλεια που παρέχουν τα πλοία που εκτελούν τις άγονες γραμμές, αλλά και να διαπιστώσουν οι πολίτες πως το υπουργείο επιλέγει να ξοδέψει τα λιγοστά χρήματα που η τρόϊκα του επιτρέπει να διαθέτει για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών γραμμών μεταξύ των νησιών.

Μιλτιάδη… αναμένουμε!

 

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα