Μυστήρια βύθιση ενός Ελληνικού Panamax στην Ερυθρά Θάλασσα

panamax_trader_

Ένα 25-χρονών panamax φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα πριν από 12 ημέρες χωρίς να προξενήσει ζημιές ή ρύπανση, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελλήνων διαχειριστών του την Παρασκευή.

Το χωρητικότητας 69.300 dwt Panamax-Trader (με έτος κατασκευής το 1990) εκκενώθηκε από το πλήρωμά του τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαρτίου, μετά από “σοβαρά χτύπημα στην πλώρη”, σύμφωνα με ένα e-mail της εταιρείας με έδρα τον Πειραιά Chian Spirit Maritime Enterprises.

“Λίγο μετά την εκκένωση του πλοίου αυτό εξαφανίστηκε από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι αρμόδιες αρχές και το Κέντρο Συντονισμού και Θαλάσσιας Διάσωσης (MRCC) ειδοποιήθηκαν αμέσως”, η εταιρεία πρόσθεσε.

Το κατασκευασμένο στο Imabari πλοίο κατευθυνόταν προς το Τζιμπουτί για πρόχειρες επιδιορθώσεις μετά από ένα συμβάν προσάραξης στα Στενά του Τιράν.

Μετέφερε περίπου 62.000 τόνους φωσφορικών πετρωμάτων.

Το πλήρωμα του, αποτελούμενο από 24 Φιλιππινέζους και Έλληνες, διασώθηκε από ένα ρυμουλκό διάσωσης του οποίου ο κυβερνήτης δεν βρήκε καμία ρύπανση, ούτε υπολείμματα του πλοίου ή κάποιο κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα μετά τη διεξαγωγή έρευνας στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα