Μυστηριώδεις θάνατοι 3 ναυτικών στη Βρετανία

mistiriwdeis_thanatoi_nautikwn_sti_vretania_

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο τριών εργαζόμενων μετά από αρρώστια σε ένα γερμανικό φορτηγό πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στις αποβάθρες του Goole, στη Μ. Βρετανία.

Οι άνδρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας 26 Μαΐου και ο ένας πέθανε λίγο μετά τις 7:00 τοπική ώρα και οι άλλοι δύο πέθαναν αργότερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άνδρες, αρρώστησαν πάνω στο χωρητικότητας 1.815 dwt και κατασκευασμένο το 1985 πλοίο Suntis, το οποίο μετέφερε ξυλεία και ήταν αγκυροβολημένο στο West Dock της Bridge Street.

Το πλοίο της εταιρείας Warnecke Schiffahrt GBR έφτασε στο Goole από το Ρίγα της Λετονίας, στις 24 Μαΐου. Οι θάνατοι αποτελούν ένα απόλυτο μυστήριο, όπως και το που βρίσκονταν οι άνδρες τη στιγμή που αρρώστησαν, και κάτω από ποίες συνθήκες αυτό συνέβη.

Αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι προκάλεσε τους θανάτους των ανδρών και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες των τραυμάτων που έφεραν.

Οι άτυχοι άνδρες, των οποίων τα όνομά δεν γνωρίζουμε, ήταν ένας 60χρονος γερμανός (πιθανολογείται ότι ήταν αξιωματικός του πλοίου), και δυο Φιλιππινέζοι 33 χρονών και 38 χρονών αντίστοιχα.

Κρίνοντας από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι θάνατοι δεν προκλήθηκαν από τη βία. Αναφέρεται το ενδεχόμενο δηλητηρίασης από μονοξειδίο του άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να υπάρχει φωτιά και μόλυνση από αναθυμιάσεις. Η χρονική στιγμή του ατυχήματος -νωρίς το πρωί- συνηγορεί στη φωτιά/καπνό ως πιθανή αιτία, επίσης.

Η αστυνομία του Humberside δήλωσε ότι συνεργάζεται με την Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας και τη Διεύθυνση Ναυτιλίας για να διαπιστωθούν οι αιτίες που οδήγησαν στους θανάτους. Η Det Insp Emma Heatley, από την αστυνομία του Humberside δήλωσε:: “Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι εργάστηκαν στο πλοίο. Η αρρώστια τους ήταν αποτέλεσμα αυτού.

Σε ανακοίνωση της η διεύθυνση του λιμανιού Associated British Ports, δηλώνει ότι “συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές”, καθώς και ότι οι σκέψεις τους βρίσκονται στους συγγενείς των νεκρών.

Διαβάστε ακόμα