«Μπλόκο» από την Φιλανδία στην παράδοση σε Ρωσική εταιρεία του ισχυρότερου πετρελαιοηλεκτρικού παγοθρυστικού που φτιάχτηκε στη χώρα!

Η φινλανδική κυβέρνηση έβαλε στοπ στα Ναυπηγεία του Ελσίνκι για να παραδώσουν ένα παγοθραυστικό στη ρωσική εταιρεία εξόρυξης Norilsk Nickel.

Το ναυπηγείο, το οποίο είναι γνωστό για την κατασκευή παγοθραυστικών , δήλωσε την Τετάρτη ότι έλαβε αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας στις 30 Σεπτεμβρίου σχετικά με την άδεια εξαγωγής του πλοίου, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές του φινλανδικού Τύπου.

Η Norilsk Nickel παρήγγειλε το παγοθραυστικό το 2021 για να χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών με σκοπό την πρόσβαση στο λιμάνι Dudinka της Σιβηρίας.

Η παράδοση είχε αρχικά προγραμματιστεί το 2024 για να ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες τη χειμερινή περίοδο του 2025.

Σχεδιασμένο από την Aker Arctic, η Helsinki Shipyard είπε ότι το παγοθραυστικό θα ήταν το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πετρελαιοηλεκτρικό παγοθραυστικό που κατασκευάστηκε ποτέ στη Φινλανδία, με ενσωματωμένο κινητήρα διπλού καυσίμου που μπορεί να λειτουργεί τόσο με LNG όσο και με πετρέλαιο ντίζελ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Διαβάστε ακόμα