Μπόνους-Μαμούθ δίνει η Evergreen στους 3,100 εργαζόμενους της!

Οι εργαζόμενοι της Evergreen θα λάβουν πρόσθετο μπόνους στα μέσα του έτους μετά από ένα κερδοφόρο έτος

Η ναυτιλιακή εταιρεία Evergreen Marine Corp., με έδρα την Ταϊβάν, θα ανταμείψει πλουσιοπάροχα τους υπαλλήλους της με ένα μπόνους, το οποίο θα δοθεί στα μέσα του έτους, μετά από μια εξαιρετικά κερδοφόρα χρονιά.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία έγινε πρωτοσέλιδο ανταμείβοντας τους υπαλλήλους της με μπόνους που ισούταν με μισθούς έως και 52 μηνών για το 2022!

Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν συνολικά περίπου 60 μήνες μισθού το 2022, τα οποία είναι χρήματα που ισούνται με περίπου 5 χρόνια εργασίας!

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, η Evergreen είχε κέρδη περίπου27,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αυξημένα κατά 28,17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Εν τω μεταξύ, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μετά από φόρους είναι 14,7 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 39,82% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2022, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Η Evergreen ανακοίνωσε μπόνους ύψους 84 εκατ. δολαρίων στα μέσα του έτους. Η εταιρεία απασχολεί σχεδόν 3.100 άτομα με μέσο μισθό 2.600 δολάρια το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο θα λάβει ένα μπόνους στα μέσα του έτους το οποίο ισοδυναμεί με 10 έως 11 μηνιαίους μισθούς. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν μπόνους συνολικού ύψους περίπου 60 μηνιαίων μισθών για το 2022.

Τα κέρδη το 2023 δεν είναι τόσο μεγάλα μέχρι στιγμής και η Evergreen δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλη κερδοφορία φέτος, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2022.

Ο Hsieh Huey-Chuan, πρόεδρος της Evergreen Marine, δήλωσε ότι τα κέρδη της εταιρείας για τους δύο πρώτους μήνες του 2023 ήταν 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το γεγονός αυτό το απέδωσε στην αργία του Σεληνιακού Νέου Έτους καθώς και στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid στη γραμμή παραγωγής. Αυτό οδηγεί σε πτώση του όγκου των εμπορευμάτων και σε ραγδαία πτώση των ναύλων.

Αν και προβλέπει ότι η αγορά θα ανακάμψει το β’ τρίμηνο του 2023, “οποιαδήποτε πραγματική επιστροφή ίσως χρειαστεί να περιμένει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο”, πρόσθεσε.
Θα εξαρτηθεί επίσης από το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμα