«Να απομακρυνθεί το ναυάγιο του πλοίου YUSYF CEPNIOGLOU από το λιμάνι Μεστών»

yusyf_cepnioglou_nauagio_

Την παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για την απομάκρυνση από το λιμάνι των Μεστών του ναυαγίου του πλοίου «YUSYF CEPNIOGLOU» και του ρυμουλκό πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ IVII», ζητά με αναφορά της η βουλευτής Χίου Μ. Σταυρινούδη.

«Εδώ και περίπου 45 ημέρες έχει καταπλεύσει στο λιμάνι των Μεστών – και έχει κυριολεκτικά καταλάβει μεγάλο μέρος της προβλήτας του λιμανιού – το πρυμναίο τμήμα του ναυαγίου του πλοίου «YUSYF CEPNIOGLOU». Το τμήμα αυτό αποτελεί μέρος του ναυαγίου πλέον του εν λόγω Φορτηγού πλοίου, το οποίο ανελκύσθηκε στις 08/03/2014 μετά τη προσάραξή του στο ΒΔ άκρο της νήσου Μυκόνου. Μεταφέρθηκε με το ρυμουλκό πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ IVII» τελείως ξαφνικά, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση των Αρχών και των κατοίκων, πάνω σε μια πλωτή δεξαμενή και έχει αποτεθεί στο πιο ενεργό τμήμα του λιμανιού.

Έτσι, έχει καταληφθεί ένα τμήμα 50 χ 70 μέτρων του λιμανιού των Μεστών – και μάλιστα στην θέση που λόγω καταλληλότητας χρησιμοποιείται από τα επιβατηγά πλοία και τα κρουαζιερόπλοια – από ένα αντιαισθητικό και ενδεχομένως επικίνδυνο όγκο. Στην αρχή, όπως με πληροφόρησαν, θα απέπλεαν εντός των επομένων ημερών για την Τουρκία όπου θα κοπεί το πλοίο, αλλά οι μέρες περνούν και το ναυάγιο παραμένει, ενώ πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι το ρυμουλκό πρόκειται να αποπλεύσει και να «παρατήσει» στο λιμάνι μας την πλωτή δεξαμενή με το επικίνδυνο και επιβλαβές φορτίο της» αναφέρει η βουλευτής ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του ρυμουλκού και του ναυαγίου .

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το προσαραγμένο τουρκικό πλοίο[pics]
Νέο video από τη διάσωση του πληρώματος του Τούρκικου πλοίου στη Μύκονο[vid]
Κύματα «σκεπάζουν» το τουρκικό container

Διαβάστε ακόμα