Ναυαγός περιπλανιόταν επί 14 μήνες στον Ειρηνικό [pics]

nauagos_zouse_14_mhnes_ston_eirhniko_

Oι πρώτες φωτογραφίες του ανθρώπου που περιπλανιόταν επί 14 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, του ναυαγού Χοσέ Ιβάν, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Ιβάν απέπλευσε από το Μεξικό με προορισμό το Σαλβαδόρ, το Σεπτέμβριο του 2012, μαζί με έναν ακόμη άνδρα. Το επτά μέτρων σκάφος στο οποίο επέβαιναν, όμως, προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της άτοης Εμπόν, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Ο ένας από τους δύο άνδρες πέθανε, ωστόσο, ο Ιβάν κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια, αλλά και πίνοντας αίμα χελώνας όταν δεν έβρεχε. Εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα νησιά Μάρσαλ, φανερά αδυνατισμένος και με μακριά μαλλιά και γένια.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε σώος και αβλαβής, ο Ιβάν, ευχαρίστησε το Θεό που είναι ζωντανός, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θυμάται και πολλά από το ταξίδι του. Μοναδική του επιθυμία….. να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πατρίδα του το Μεξικό.

Όπως αναφέρουν Νορβηγοί ανθρωπολόγοι : «Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Του δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του. Έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν κινδυνεύει. Μπορεί να περπατήσει».

nauagos_zouse_14_mhnes_ston__eirhniko_

nauagos_zouse_14_mhnes_ston_eirhniko__

nauagos_zouse_14_mhnes_ston_eirhniko___

athensmagazine.gr

Διαβάστε ακόμα