Ναυαγούν τα σχέδια για τον Τιτανικό II

nauagoun_ta_sxedia_gia_ton_titaniko-ii_

Ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Clive Palmer έθεσε ένα αρκετό φιλόδοξο στόχο, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κατασκευάσει ένα αντίγραφο του Τιτανικού, και τώρα φαίνεται πως το έργο Τιτανικός II, τουλάχιστον όπως είχε προγραμματιστεί, οδεύει προς μια παρόμοια μοίρα με τον προκάτοχό του: Να ναυαγήσει.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα, ο Palmer μέσω της εταιρείας του Blue Star Line δεν έχει ακόμα υπογράψει τελική συμφωνία με την κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία, CSC Jinling Shipyard, ενάμιση χρόνο πριν το προγραμματισμένο υποτίθεται για το 2016 παρθενικό του ταξίδι, ένα εξαήμέρο ταξίδι αναψυχής από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, φυσικά.

Ο Αυστραλός αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η Κίνα έχει επιδείξει ελάχιστο ενδιαφέρον για την κατασκευή του πλοίου, το οποίο υπολογίζεται να κοστίσει 195 εκατομμύρια δολάρια, με την μοίρα του Τιτανικού II να παραμένει άγνωστη, και το προγραμματισμένο παρθενικό του ταξίδι το για 2016 να καθίσταται αντικειμενικά αδύνατο.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά τα μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατασκευή του πλοίου, με τον διορισμό της V.Ships Leisure ως επίσημης διαχειρίστριας του πλοίου και μέρος της ομάδας που θα εξασφάλιζε την επιτυχή παράδοση του το 2016.

Τα αρχικά σχέδια για το σκάφος έδειχναν το πλοίο πλήρως εξοπλισμένο με εννέα καταστρώματα που θυμίζουν το πρωτότυπο, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης μαύρης γάστρας, τεσσάρων καπνοδόχων, καταστρωμάτων διαχωρισμένων ανά κοινωνικές τάξεις και τη Μεγάλη Σκάλα, αλλά με νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και αρκετές σωσίβιες λέμβους.

Τουλάχιστον, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του ο Palmer φρόντισε να μην χαρακτηρίσει το νέο πλοίο αβύθιστο.

Διαβάστε ακόμα