Εικονικά μπαλκόνια στο «Navigator of the Seas»

Η Royal Caribbean International θα εγκαινιάσει το νεωτερισμό των εικονικών μπαλκονιών το Φεβρουάριο του 2014, όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του κρουαζιερόπλοιου Navigator of the Seas.

Τα μπαλκόνια έκαναν αρχικά το ντεμπούτο τους στα αποκαλυπτήρια του Quantum of the Seas στη Νέα Υόρκη, με τα στελέχη της Royal Caribbean να δηλώνουν τόσο εντυπωσιασμένα από το αποτέλεσμα ώστε τα μπαλκόνια να εμφανιστούν νωρίτερα απ΄ότι αναμένονταν, μόλις το -ναυπήγησης 2002- Navigator μπει σε κυκλοφορία την αρχή του 2014 .

Το πλοίο θα διαθέτει περίπου 98 καμπίνες με εικονικά μπαλκόνια, σύμφωνα με την εταιρεία κρουαζιέρας, όλα σε δωμάτια J κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν όλες οι εσωτερικές καμπίνες αυτή την τεχνολογία.

Από τα 98 δωμάτια, 17 καμπίνες είναι οικογενειακές και 81 είναι δίκλινα δωμάτια.

Λεπτομέρειες

Το εικονικό μπαλκόνι θα είναι μια 80-ιντσών υψηλής ευκρίνειας οθόνη, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με εικόνα της θέας και ήχο σε πραγματικό χρόνο. Η ένταση του ήχου θα μπορεί να ρυθμιστεί και υπάρχει διακόπτης ενεργοποίησης και απενεργοποίησης . Σύμφωνα με την Royal Caribbean, οι οθόνες είναι “ενεργειακής απόδοσης” και εκπέμπουν λίγη θερμότητα.

“Η θέα από κάθε εικονικό μπαλκόνι θα έχει σχέση με τη θέση της οθόνης στο δωμάτιο”, πράγμα που σημαίνει ότι από ένα δωμάτιο της δεξιάς πλευράς θα υπάρχει άποψη της θέας από τη δεξιά πλευρά του πλοίου.
Τα πλάνα θα είναι ζωντανά και υψηλής ευκρίνειας από εξωτερικές κάμερες, αλλά οι επισκέπτες δεν θα είναι σε θέση να αλλάξουν την άποψη της θέας (ακόμη) .

Όσον αφορά την τιμολόγηση , η Royal Caribbean, σε έγγραφο που απέστειλε προς τους ταξιδιωτικούς της συνεργάτες, είπε ότι «θα το θεωρούσε περίεργο να βρεθεί καμπίνα με εικονικό μπαλκόνι με υψηλότερη τιμή από ότι μια καμπίνα με θέα στον ωκεανό”.

Εκτός από το Navigator , κάθε εσωτερικός χώρος του νέου Quantum of the Seas θα έχει τις νέες εικονικές οθόνες-μπαλκόνια .

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα

Το πολυτελές κρουζιερόπλοιο “Navigator Of The Seas”, άνοιξε στις 7 το πρωί την αυλαία για τις κρουαζιέρες στα Χανιά, με την άφιξή του στο λιμάνι της Σούδας.

Το πλοίο που μεταφέρει 3.150 επιβάτες από 61 εθνικότητες, εκ των οποίων οι περίπου 1.300 είναι Αμερικανοί και 1.187 άτομα πλήρωμα, έδεσε κάβους στο λιμάνι της Σούδας όπου ο δήμος είχε ετοιμάσει τελετή υποδοχής των τουριστών καλωσορίζοντάς τους με κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Οι επισκέπτες αποβιβάστηκαν από το πλοίο και η πλειονότητά τους επέλεξε να επισκεφθεί το κέντρο των Χανίων και την παλιά πόλη με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ταξί, ενώ κάποιοι άλλοι προτίμησαν εκδρομές σε αξιοθέατα των Χανίων με τουριστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο του δήμου Χανίων για θέματα τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τη φετινή περίοδο, μόνο με τα πλοία κρουαζιέρας αναμένονται στα Χανιά 125.000 επισκέπτες που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε ένας επισκέπτης κρουαζιέρας δαπανά στα Χανιά το ποσό των 50 ευρώ.

Η κ. Κοκκινάκη απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί στην ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στις τιμές τους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για το τουριστικό προϊόν των Χανίων».

Το πλοίο έφτασε στη Σούδα από το Κουσάντασι της Τουρκίας και αναμένεται να αποπλεύσει στις 15:00 για την Ιταλία.

cretalive.gr

Διαβάστε ακόμα