Ναυπηγική στρατηγική άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε το Ηνωμένο βασίλειο

Αυτή την εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας ανανεωμένης Εθνικής Ναυπηγικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου (NSbS), η οποία καθορίζει σχέδια για μια κρατική επένδυση 4 δισεκατομμυρίων λιρών (5,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) που περιλαμβάνει χρήματα για υποδομές ναυπηγείων και πράσινο σχεδιασμό πλοίων.

«Η Εταιρεία Ναυτιλιακών Βιομηχανιών (SMI) έχει παίξει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής Ναυπηγικής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ναυτιλιακών Βιομηχανιών, Τομ Τσαντ. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε πλήρης εταίρος στην εξέλιξή του.

Αυτή η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία της ναυπηγικής στρατηγικής υποστηρίζει σταθερά την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου και βοηθά τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να ξεκινήσουν προγράμματα μαθητείας.

«Η σταθερή δέσμευση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σε έναν αγωγό ναυπηγικής βιομηχανίας βάθους 30 ετών δείχνει ότι ακούει, και χαιρετίζουμε περαιτέρω την αυξημένη έμφαση στην κοινωνική αξία της ναυπηγικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Τσαντ. «Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, το οποίο, με συνέπεια, θα βοηθήσει να αποτραπεί η έξοδος των ευκαιριών ναυπηγικής στο Ηνωμένο Βασίλειο στο εξωτερικό».

Επί του παρόντος, το Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει πολύπλοκα ναυτικά και ερευνητικά πλοία και αυτό το σχέδιο βοηθά το έθνος να καινοτομήσει και να αναπτυχθεί. Η σημασία αυτής της ικανότητας υπογραμμίζεται από τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, τα οποία καταδεικνύουν ότι η Βρετανία θα πρέπει να έχει την κατάλληλη ανθεκτικότητα για να μπορέσει να αμυνθεί ως νησιωτικό έθνος καθώς και να υποστηρίξει τους συμμάχους της σε όλο τον κόσμο.

Το Background της Στρατηγικής της Εθνικής Ναυπηγικής

Η Εθνική Στρατηγική Ναυπήγησης σκιαγράφησε τις φιλοδοξίες για τον μετασχηματισμό των ναυτικών προμηθειών, την εξασφάλιση συμβάσεων εξαγωγής και σχεδιασμού για βρετανικά πλοία. Αυτή η νέα ανανέωση σκιαγραφεί τις περαιτέρω φιλοδοξίες της κυβέρνησης να αναζωογονήσει τη βρετανική ναυπηγική βιομηχανία και να ενισχύσει την παραγωγικότητα, τις αμοιβές, τις θέσεις εργασίας και το βιοτικό επίπεδο.

Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη βιομηχανία, παραδόθηκε από το πρόσφατα συσταθέν Εθνικό Γραφείο Ναυπηγικής Κατασκευής (NSO), το NSbS Refresh, θα παραδώσει επίσης μία έκθεση με περισσότερα από 150 νέα πολεμικά και πολιτικά πλοία για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις τα επόμενα 30 χρόνια. Τα πλοία θα περιλαμβάνουν μεγάλα πολεμικά πλοία, περιπολικά σκάφη συνοριακών Δυνάμεων, φαρόπλοια και τη νέα Εθνική Ναυαρχίδα.

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες κρατικών επενδύσεων θα υποστηρίξουν ναυπηγεία και προμηθευτές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, με νέα μέτρα που περιλαμβάνουν καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ανάπτυξη ζωτικών δεξιοτήτων και χρηματοδότηση ζωτικής σημασίας για έρευνα και ανάπτυξη σε πιο πράσινα πλοία και υποδομές.

Η υποστήριξη του πρωθυπουργού

«Η ναυπηγική είναι στο αίμα μας εδώ και αιώνες και θέλω να διασφαλίσω ότι θα παραμείνει στην καρδιά της βρετανικής βιομηχανίας για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Η Εθνική Στρατηγική Ναυπηγικής θα μεταμορφώσει αυτή τη σημαντική και κρίσιμη βιομηχανία, οδηγώντας την τεχνολογική ανάπτυξη και αναβαθμίζοντας τις δεξιότητες των ναυπηγών του αύριο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα θεωρείται δικαίως ως ναυπηγική δύναμη σε όλο τον κόσμο».

Η στρατηγική περιλαμβάνει περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότηση για έργα πράσινης ναυτιλίας μέσω ενός νέου Γραφείου Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μιας νέας κυβερνητικής ομάδας που θα ανοίξει ευκαιρίες εξαγωγών αξίας έως και 600 εκατομμυρίων λιρών και τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για την προώθηση νέων δεξιοτήτων και ταλέντων στην βιομηχανία.

Η Εγγύηση της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας

Η NSS επαναφέρει επίσης το Σχέδιο Εγγύησης Εγχώριας Ναυπηγισης(HSGS), παρέχοντας στις εταιρείες μια κρατική εγγύηση για την αποπληρωμή δανείων για τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με έρευνα της First Marine International, η HSGC θα μπορούσε να αυξήσει τις παραγγελίες στα ναυπηγεία του Ηνωμένου Βασιλείου από 60 εκατ. λίρες σε περισσότερα από 400 εκατ. λίρες ετησίως, μια αύξηση άνω του 660%.

Η ναυπηγική βιομηχανία υποστηρίζει επί του παρόντος 42.600 θέσεις εργασίας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και συνεισέφερε 2,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020.

Διαβάστε ακόμα