Ναυτικός αυτοκτονεί μετά από 13 μήνες στο πλοίο

Ναυτικός Ινδικής καταγωγής αυτοκτόνησε στις 28 Ιανουαρίου (σύμφωνα με αναφορές από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Θάλασσα HRAS). Είχε επιβιβαστεί για περισσότερο από 13 μήνες επί του δεξαμενόπλοιου SEA PRINCESS (IMO 8607634)

Το πλοίο είναι δεξαμενόπλοιο Ινδικής ιδιοκτησίας, το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα στο Alang και ήταν στο εν Πλω προς την Ινδία στον Κόλπο του Ομάν όταν συνέβη το περιστατικό.

Τον άτυχο ναυτικό αναζητούσε το υπόλοιπο πλήρωμα ύστερα από εντολές του πλοίαρχου για να τον βρουν αργότερα κρεμασμένο στο μηχανοστάσιο.

Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, HRAS, έμαθε για το ατύχημα στις 30 Ιανουαρίου όταν η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου ανέφερε ότι οι λιμενικοί στο Khor Fakkan των ΗΑΕ αρνήθηκαν την πρόσβαση του πλοίου στο λιμάνι και έτσι απετράπει η πρώτη προσπάθεια επαναπατρισμού του νεκρού που έκανε η εταιρεία.

Το σώμα του νεκρού ναυτικού πρόκειται να επαναπατριστεί πολύ σύντομα σύμφωνα με τις αναφορές. Ωστόσο, δεδομένου ότι το πλοίο είχε πωληθεί σε Ινδούς μεσίτες, ο νεκρός ναυτικός θα μπορούσε να είχε επιστρέψει στο σπίτι του σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο πλοίαρχος πρόσθεσε επίσης ότι ο νεκρός είχε μόλις  πάρει το  μεσημεριανό του γεύμα με το υπόλοιπο πλήρωμα δείχνοντας “να έχει καλή διάθεση” όπως είπε.

Διαβάστε ακόμα