Νέα δικαστική νίκη για την DryShips και τον Οικονόμου


Το Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ αρνήθηκε να σταματήσει την πώληση μετοχών της DryShips που είχε ζητήσει με αγωγή του ο Michael Sammons, Αμερικανός μέτοχος της, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής ναυτιλιακής τη Δευτέρα.

Η προσωρινή διαταγή είχε ως στόχο την αναστολή κάθε περαιτέρω έκδοσης νέων κοινών μετοχών από την εταιρεία σε τιμή ανά μετοχή κάτω από την καθορισμένη τιμή.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του αρνούμενο το αίτημα του ενάγοντος μετά από ακρόαση των επιχειρημάτων του δικηγόρου της ενάγουσας, της DryShips και του κ. Οικονόμου. Επιπλέον, το δικαστήριο διέταξε τους κατηγορούμενους να καταθέσουν τις δικές τους ενστάσεις μέχρι και τις 18 Αυγούστου, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ελληνική ναυτιλιακή και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ενημέρωσαν ότι προτίθεται να καταθέσουν αίτημα απόρριψης ή να απαντήσουν νομικά μέχρι την προαναφερθείσα προθεσμία που έθεσε το δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης για την αίτηση επιβολής περιοριστικών μέτρων που υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ κατά της εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου της, η οποία επίσης απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη.

Η αίτηση αποτελεί μέρος μιας αγωγής για παραβιάσεις εμπιστευτικών καθηκόντων, άδικο πλουτισμό και σύγκρουσης συμφερόντων.

Εκτός αυτών, η ελληνική εταιρεία αντιμετωπίζει μια ομαδική αγωγή από μετόχους της που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά της εταιρείας και δύο εκ των στελεχών της (Γιώργου Οικονόμου και Αντώνη Κανδυλίδη). Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εταιρεία και τα δύο στελέχη της παραβίασαν την Securities Exchange Act του 1934 με την πώληση μετοχών στην Kalani Investments σε χαμηλές τιμές, που προκάλεσαν ζημιές στους μετόχους της.

Ωστόσο, η DryShips χαρακτήρισε την καταγγελία ως άνευ αξίας, προσθέτοντας ότι, μαζί με τη διοίκησή της, σχεδιάζει να υπερασπιστεί την αθωότητά της “σθεναρά”.

Υπενθυμίζεται ότι απτόητη από τις τελευταίες δικαστικές της περιπέτειες, η DryShips προχώρησε σε reverse spliti μετοχών με αναλογία 1 προς 7 για τις κοινές μετοχές της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα