Νέα προσφορά μετοχών από την Tsakos

Η ελληνική ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation Limited (TEN) ανακοίνωσε ότι προχωράει στην δημόσια προσφορά προνομιούχων μετοχών σειράς Ε, η οποία αναμένεται να φέρει στα ταμεία της εταιρίας 100 εκ. δολ.

Η ΤΕΝ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την κίνηση αυτή για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εξαγορών πλοίων και στρατηγικών επενδύσεων.

Η εταιρία πρόκειται να εκδόσει 4 εκατ. νέες προνομιούχες μετοχές σειράς Ε στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ η προσφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου 2017.

Παράλληλα με την προσφορά μετοχών, η ΤΕΝ έχει παραχωρήσει option 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση επιπλέον 600.000 προνομιούχων μετοχών, κάτι που μπορεί να διαμορφώσει τα συνολικά έσοδα της εταιρίας 115 εκατ. δολ.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η ΤΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2016, σύμφωνα με τα οποία τα καθαρά έσοδα της εταιρίας μειώθηκαν στα 55,7 εκατ. δολ, έναντι καθαρών εσόδων 158,2 εκατ. δολ. την προηγούμενη χρονιά.

Παρά την μείωση των κερδών της, η εταιρία εξέφρασε την αισιοδοξία της για το υπόλοιπο του 2017, η οποία οφείλεται κυρίως στις μειωμένες τιμές αργού πετρελαίου, την πληθώρα εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαίου και την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση.

Διαβάστε ακόμα