Νέα στοιχεία στην ΕΕ για τη συμφωνία «ΟΛΠ-Cosco»

cosco_piraias_

Νέα στοιχεία έστειλαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΛΠ για το θέμα του λεγόμενου «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και COSCO.

Όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία εστάλησαν από την Παρασκευή 25/7 ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκδηλώθηκε, ήδη, προφορικό ενδιαφέρον για την αποστολή από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ορισμένων συμπληρωματικών στοιχείων.

Η κυβέρνηση σε ένα επικοινωνιακό «μπαράζ», αξιοποιώντας δύο «πολιτικές» επιστολές της Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ε.Ε. και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, επιχείρησε να πείσει ότι η ΕΕ άναψε το «πράσινο φως» για την σύμβαση.

Ωστόσο, όπως έχει γράψει το Pireas2day.gr η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς στην επιστολή της σημείωνε ότι οι καταγγέλλοντες (σ.σ. συνδικαλιστικές οργανώσεις) έχουν το περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων να στείλουν τα νέα στοιχεία.

«Τα νέα στοιχεία εστάλησαν μετά από επιστολή που έστειλε στις 30.06.2014 η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αποφανθεί επί της καταγγελίας που είχαμε κάνει με επιστολή μας στις 08.02.2014», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, που υπογράφει ο απερχόμενος επίτροπος Μπαρνιέ σημειώνεται, ιδιαίτερα, ότι «η εκτίμησή μας δεν προδικάζει οποιεσδήποτε αποφάσεις που μπορεί να λάβει η Επιτροπή σε σχέση με τη συμβατότητα των συμφωνιών με τη νομοθεσία της ΕΕ».

Παραπέρα, στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών αναφέρεται ότι:

«Επίσης, στείλαμε επιπρόσθετη ενημερωτική επιστολή προς την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού – Τμήμα Κρατικών Ενισχύσεων, σε συνέχεια της καταγγελίας που είχαμε κάνει για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων».

«Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και στα άλλα Λιμάνια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε νομικό, κοινωνικό και αγωνιστικό επίπεδο απέναντι στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Διεκδικούμε Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα