Νέα υπηρεσία προσφέρει εξοπλισμό κατά της θαλάσσιας πειρατείας προς ενοικίαση…

Μια νέα σκωτσέζικη ναυτιλιακή start-up εταιρεία, η Palaemon Maritime, ξεκίνησε να παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού κατά της πειρατείας.

Το πρώτο προϊόν της εταιρείας επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να νοικιάζουν ή να εγγραφούν σε ένα σύστημα το οποίο εμποδίζει την πειρατεία – μια υπηρεσία στην οποία υποστηρίζουν ότι καθιστά την υιοθέτηση του πιο προηγμένου συστήματος κατά της πειρατείας οικονομικά προσιτή, εξοικονομώντας κατά μέσο όρο 64% έναντι του κόστους των razor wires.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία αναζητούσε εδώ και καιρό μια εναλλακτική λύση των συρμάτων razor wires», δήλωσε ο ιδρυτής της Palaemon Maritime, Steve Regis. «Το σύρμα razor είναι ένας μη αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει τους πειρατές από το να επιβιβαστούν στο πλοίο, γι’ αυτό και δεν είχε τόσο επιτυχία. Άλλα εμπόδια κατά της πειρατείας είναι διαθέσιμα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η τιμή τους είναι συχνά δέκα φορές υψηλότερη από το κόστος του σύρματος razor ενώ είναι πολύ μεγάλα και ογκώδη για μακροχρόνια αποθήκευση στο πλοίο. Αυτό, δυστυχώς, έχει καταστήσει αδύνατο στο να υιοθετηθούν από τα περισσότερα πλοία».

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Palaemon Maritime παρέχει μια υπηρεσία παράδοσης και επιστροφών εκτός των ορίων λιμένα (OPL), που σημαίνει ότι τα πλοία μπορούν να παραλάβουν και να επιστρέφουν τον εξοπλισμό την ίδια στιγμή που λαμβάνουν προμήθειες. Ως αποτέλεσμα, τα πλοία που δραστηριοποιούνται σε περιοχές υψηλού κινδύνου απαιτείται να μεταφέρουν τον εξοπλισμό μόνο όταν τον χρειάζονται, καταργώντας έτσι το ζήτημα της αποθήκευσης επί του πλοίου.

«Η ναυτιλιακή βιομηχανία ξοδεύει 250 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο προσπαθώντας να προστατευτεί από πειρατικές επιθέσεις και είναι τεράστια σπατάλη χρημάτων», είπε ο Regis. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε τρεις ανταγωνιστές στην αγορά που πωλούν εξοπλισμό κατά της πειρατείας, αλλά δεν τα νοικιάζουν σε πελάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προϊόντα τους είναι πολύ πιο ογκώδη, πολύπλοκα η και αδύνατον να εγκατασταθούν έγκαιρα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο να το κάνουν. Η Palaemon Maritime είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης και συνδρομής με παράδοση και επιστροφές OPL – μια πραγματική αλλαγή στον κλάδο».

Ο Regis, πρώην Commando, ήταν ένα από τα ανώτερα μέλη της ομάδας σε έναν από τους σημερινούς ηγέτες της αγοράς σε αυτή τη θέση, το ARX

Διαβάστε ακόμα