Νέες προσφορές από την Διώρυγα του Σουέζ για τα containership από τις ανατολικές ΗΠΑ

suez_canal_ekptoseis
Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) προχωρά σε ακόμα πιο ελκυστικές εκπτώσεις για τα containerships που πλέουν από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ προς την Νοτιοανατολική Ασία και πέραν αυτής, καθώς προσπαθεί να ανακόψει την απώλεια εσόδων από τις γραμμές που αποφασίζουν να πλεύσουν μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας επιστρέφοντας προς την Ασία.

Στις 7 Μαρτίου η διώρυγα προσέφερε μια έκπτωση 30% για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ήταν κλεισμένα για τα ανατολικά λιμάνια των ΗΠΑ, διερχόμενα από τη Νέα Υόρκη προς τα νότια, με την πρώτη κλήση τους στην Ασία να είναι στο Port Klang της Μαλαισίας ή προς τα ανατολικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Alphaliner στα μέσα Μαΐου, μετά από έξι εβδομάδες, η προσφορά είχε αποτύχει να φέρει ναυλωτές.

Σε μια νέα προσπάθεια να ανακτήσει την χαμένη κίνηση μια εγκύκλιος της SCA ανέφερε ότι σε όλα τα containerships που προέρχονται από λιμάνια βόρεια του λιμένα του Norfolk στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και πλέουν με κατεύθυνση προς το λιμάνι Klang και τα λιμάνια προς τα ανατολικά, θα ππροσφέρευαι μια έκπτωση 45% επί των διοδίων του καναλιού.

Για τα λιμάνια νότια του Norfolk τα πλοία που αναχωρούν και κατευθύνονται προς Port Klang και ανατολικά θα δίνεται έκπτωση 65% στα διόδια, ενώ εκείνα που πάνε προς Κολόμπο και προς τα ανατολικά, θα δοθεί μια έκπτωση 55%.

Οι εταιρείες container επιλέγουν να διέρχονται από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, ακόμη και αν η απόσταση είναι 12 412 ναυτικά μίλια από τη Νέα Υόρκη, σε σύγκριση με τα 10,117 ναυτικά μίλια μέσω της διώρυγας του Σουέζ λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους, ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών των καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα