Νέο Aframax στον στόλο της TEN


Ένα νέο Aframax τάνκερ παραδόθηκε στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN). Πρόκειται για το Sola TS, το έκτο σε μια σειρά από εννέα πλοία υπό παραγγελία από τη Ρουμάνικη ναυπηγική Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Το χωρητικότητας 112.700 dwt τάνκερ, που είναι ήδη ναυλωμένο με μακροπρόθεσμη σύμβαση στο Νορβηγικό πετρελαϊκό κολοσσό Statoil, διαθέτει μήκος 250 μέτρα και πλάτος 44 μέτρα.

Με τη νέα αυτή παραλαβή η εξασφαλισμένη απασχόληση του στόλου της Tsakos φθάνει το 77%, ενώ τα μίνιμουμ έσοδα που αναμένονται φθάνουν τα 1,4 δις δολάρια.

Επιπλέον, η TEN ξεκίνησε μια νέα στρατηγική συμμαχία με μια μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ για την ναύλωση μιας σειράς δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού, κυρίως VLCCs και Suezmaxes, για περιόδους που φτάνουν έως και τα τρία χρόνια.

“Μετά τη δοκιμασμένη πολιτική μας μακροχρόνιας συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς μεταφορείς, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας εμπορικής σχέσης που θα στερεοποιήσει περαιτέρω τις ταμειακές ροές και την ορατότητα των κερδών της εταιρείας”, δήλωσε επ’ αφορμής της παράδοσης ο Γιώργος Σαρόγλου, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της TEN.

“Αυτές οι βιομηχανικές συμμαχίες, που προσελκύονται από την επιχειρησιακή εμπειρία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια, εξασφαλίζουν το υψηλό ποσοστό αξιοποίησης του στόλου, πολύ πάνω από μέσο όρο της βιομηχανίας, ενισχύοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας προς τους μετόχους μας για μακροπρόθεσμα ελκυστικές αποδόσεις”, πρόσθεσε ο Σαρόγλου.

Η TEN έχει τρία ακόμα Aframaxes της ίδιας σειράς υπό κατασκευή, το Oslo TS, το Stavanger TS και το Bergen TS, που έχουν προγραμματιστεί για παράδοση στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2017, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Η Tsakos εξασφάλισε ναύλωση για νεότευκτο VLCC

Διαβάστε ακόμα