Νέο δάνειο 750 εκατομμυρίων εξασφάλισε η Aegean

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Aegean Marine Petroleum Network έχει συνάψει συμφωνία για μια νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων για μια περίοδο τριών ετών.

Επτά από τους εννέα συμμετέχοντες δανειστές ε φέρονται να έχουν ανανεώσει τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Aegean με βελτιωμένους όρους και διάρκεια, ενώ δύο νέες τράπεζες εντάχθηκαν στη νέα δανειακή σύμβαση.

Η εταιρεία ενημέρωσε ότι η νέα δανειακή συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια οψιόν “ακορντεόν” για επιπλέον χρηματοδότηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που αντικαθιστά το ετήσιο δάνειο ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων της εταιρείας.

Μαζί με το δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανανεώθηκε νωρίτερα φέτος, η νέα συμφωνία αναμένεται να καλύψει τις τρέχουσες κεφαλαιακές της ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Αυτή η νέα, τριετής συμφωνία με βελτιωμένους όρους, με μία ισχυρή ομάδα διεθνών τραπεζών, είναι μία αληθινή απόδειξη της δύναμης του παγκόσμιου δικτύου της Aegean. Πιστεύουμε ότι θα προσφέρει ευελιξία για να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Jonathan McIlroy.

“Πιστεύουμε ότι η απόφαση των τραπεζικών δανειστών μας να συμβάλουν στην πιστωτική διευκόλυνση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη τους στη δύναμη της παγκόσμιας πλατφόρμας μας και την ικανότητά της να δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία”, πρόσθεσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, Οικονομικός Διευθυντής της Aegean.

Οι εμπλεκόμενες τράπεζες είναι οι: ABN Amro, BNP Paribas, KBC Bank, Natixis, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, HSH Nordbank, Belfius Bank, Credit Suisse και Mashreqbank PSC

Διαβάστε επίσης: Έκλεισαν 6 εταιρείες της Aegean στην Σιγκαπούρη

Διαβάστε ακόμα