Επενδυτικό άνοιγμα του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση στα φορτηγά πλοία

Πιο έντονο αποφάσισε να αφήσει το αποτύπωμά του στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία ο Πάρις Κασιδόκωστας–Λάτσης. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να συστήσει επενδυτική κοινοπραξία με δύο παγκοσμίου βεληνεκούς επενδυτές, την «Ivy Shipping LLC» με σκοπό να αγοράσει πλοία ξηρού φορτίου.

Ήδη η Ivy Shipping αγόρασε τέσσερα Supramax, ηλικίας 6 ετών, ναυπηγημένα στην Ιαπωνία. Θα παραδοθούν στην κοινοπραξία έως τα τέλη Αυγούστου. Η διαχείριση των πλοίων έχει συμφωνηθεί από τους εταίρους της κοινοπραξίας να γίνεται από την Marla Shipmanagement Ltd συμφερόντων του Πάρι Λάτση – Κασιδόκωστα.

Η Ivy Shipping στοχεύει στην επέκταση του στόλου με φορτηγά πλοία έως το τέλος του 2017 εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου.

«Τρία χρόνια πριν το 2014 θέσαμε ως στόχο την αύξηση του στόλου μας στα LPG και τα δεξαμενόπλοια, που είναι ο παραδοσιακός χώρος δραστηριοποίησης μας. Τρία χρόνια μετά ο στόχος έχει επιτευχθεί με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα των φορτηγών πλοίων με τη συνεργασία πολύ σημαντικών, διεθνών, στρατηγικών επενδυτών. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνεργασία αυτή και με μεγάλη αυτοπεποίθηση προσβλέπουμε στην επίτευξη των νέων στόχων που από κοινού θέσαμε.»

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα