Νέο «φρένο» στη συμφωνία ΟΛΠ – Cosco

olp_cosco_

Νέο «φρένο» στο κείμενο του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην Cosco βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σε δύο σημεία- κλειδιά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνοντας ξανά την υπόθεση μετά από προσφυγή της Cosco θεωρεί ότι:
1. Δεν μπορεί να «παγώσει», επ’ αόριστον, η καταβολή του εγγυημένου ανταλλάγματος, όπως ζητάει η Cosco αλλά μπορεί να «παγώσει» μόνο για συγκεκριμένο διάστημα, ίσως μια πενταετία, όσο διαρκεί η κατασκευή του Δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ, όπως ζητάει η Cosco.
Σημειώνεται ότι η Cosco ζητάει απαλλαγή από το εγγυημένο αντάλλαγμα μέχρι το ΑΕΠ της χώρας μας να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008!….
2. Δεν μπορεί να απαλλαγεί η κινέζικη εταιρεία από την καταβολή του «ενοικίου» του χώρου, που καταλαμβάνει αλλά θα πρέπει να πληρώνει και με τον επιπλέον χώρο.

Όπως είναι γνωστό η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ είχε κάνει αίτηση ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ζ’ Κλιμάκιο) με την οποία είχε απορριφθεί το κείμενο του φιλικού διακανονισμού.
Με διαδικασίες- εξπρές η προσφυγή προσδιορίστηκε και συζητήθηκε ενώ επίσης μέσα σε λίγες ημέρες διέρρευσε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τον φιλικό διακανονισμό για να ακολουθήσουν και σχετικά ….πανηγυρικά δημοσιεύματα κυρίως από κυβερνητικής πλευράς.

Το Pireas2day.gr είχε επισημάνει ότι θα έχει μεγάλη σημασία το σκεπτικό της απόφασης, καθώς ήταν πολύ πιθανό να υπάρχουν σημαντικές παρατηρήσεις όπως και τελικά συνέβη, πράγμα, που έγινε γνωστό με την δημοσιοποίηση της πλήρους απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα