Νέο περιστατικό με τεράστια ποσότητα ναρκωτικών: Κοκαΐνη αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκε στο Ρότερνταμ

Μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο λιμάνι του Ρότερνταμ την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου συνολικού βάρους 1400 κιλών! Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους ότι η Ολλανδία έχει γίνει κύριος κόμβος για εμπόριο κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Οι λεπτομέρειες της κατάσχεσης που πραγματοποιήθηκε από της τελωνιακές αρχές δημοσιοποιήθηκαν αργότερα το πρωί της Πέμπτης από το γραφείο του εισαγγελέα του Ρότερνταμ. Το γραφείο στη δήλωσή του ανέφερε ότι τα ναρκωτικά αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο με κακάο. Αποκάλυψε δε ότι τα ναρκωτικά προέρχονταν από την Κολομβία.

Για να προσθέσει ότι, «Το φορτίο προοριζόταν για μια εταιρεία στη Γαλλία», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Ο εντοπισμός και η κατάσχεση αυτής της ποσότητας προστίθεται σε αυτή των 4,000 κιλών κοκαΐνης αξίας 301 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και η οποία εντοπίστηκε σε φορτίο ξυλείας που είχε αποσταλεί από το Σουρινάμ.

Οι πρόσφατες κατασχέσεις έχουν αυξηθεί, αφού η Ευρωπόλ τον Αύγουστο δήλωσε ότι ο κύριος κόμβος εισόδου της κοκαΐνης στις ευρωπαϊκές αγορές μετατοπίστηκε βόρεια προς τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο. Η ολλανδική διοίκηση αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενα στοιχεία που υποστηρίζουν τις εκθέσεις της Ευρωπόλ. Πάνω από 11.000 κιλά κοκαΐνης είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι του Ρότερνταμ μόλις τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα