Νέο ρεκόρ διέλευσης πλοίων για το κανάλι του Σουέζ!

Νέο ρεκόρ επετεύχθη για το πολυσύχναστο κανάλι του Σουέζ σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρχής του Σουέζ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός πλοίων που διέσχισαν το κανάλι σε μία μέρα. Πιο συγκεκριμένα, 87 πλοία πέρασαν από το κανάλι, αφήνοντας πίσω το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν τα 75 πλοία και το οποίο υπήρχε από τις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Μιλώντας με όρους χωρητικότητας, συνολικά 4,8 εκατομμύρια DWT διέσχισαν το κανάλι και στις δύο κατευθύνσεις, με 49 πλοία να περνάνε το κανάλι από νότια και 38 από βόρεια.

Αυτό είναι μεγάλη είδηση για την Αρχή Διώρυγας του Σουέζ (SCA) και επικυρώνει την επιθυμία της SCA να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης του καναλιού. Η SCA πέτυχε αυτό το κατόρθωμα σε λιγότερο από έξι μήνες από το περιβόητο περιστατικό του EVER GIVEN, του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προσάραξε και έκλεισε το κανάλι για περίπου μία εβδομάδα. Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει την εμβάθυνση και τη διεύρυνση του νότιου τμήματος του καναλιού, λέγεται ότι το κανάλι θα είναι ικανό να εξυπηρετήσει έως και 97 πλοία την ημέρα. Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο επέκτασης θα διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα του καναλιού στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα είναι ένας εθνικός θησαυρός για την Αίγυπτο που απέφερε περίπου 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και φέτος μέχρι τον Αύγουστο, το κανάλι κέρδισε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Επειδή είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς σε όλο τον κόσμο, το κανάλι βλέπει το 12% του παγκόσμιου όγκου εμπορίου να διέρχεται από αυτό.

Διαβάστε ακόμα