Νέο reverse split η απάντηση της DryShips στις καταγγελίες


Η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία DryShips ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της αποφάσισε να προχωρησει σε ένα ακόμα reverse split μετοχών με αναλογία 1 προς 7 για τις κοινές μετοχές της εταιρείας.

Πρόκειται για το πέμπτο reverse split της εταιρειας μέσα στο 2017. Σύμφωνα με αυτό, οι μετοχές της εταιρείας θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται με βάση τις διαφορές των μετοχών της κεφαλαιαγοράς Nasdaq στις 21 Ιουλίου 2017 υπό το υπάρχον εμπορικό σύμβολο “DRYS”.

Όταν τεθεί σε ισχύ το Reverse spliti, κάθε επτά μετοχές του εκδοθέντος κοινού μετοχικού κεφαλαίου θα αντιστοιχούν αυτόματα σε μία κοινή μετοχή.

Ως αποτέλεσμα, οι 5,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας ως σήμερα θα μειωθουν σε 36.296.095 κοινές μετοχές που εκδόθηκαν.

Η τελευταία επενδυτική κίνηση της συμφερόντων Γ. Οικονόμου εταιρείας έρχεται σαν απάντηση στην ομαδική αγωγή που της ασκήθηκε πριν λίγες μέρες από μερικούς από τους μετόχους της, στο Πρωτοδικείο της Νέας Υόρκης.

Η καταγγελία του Maxime Hodges και άλλων επενδυτών υποστηρίζει ότι η εταιρεία και δύο στελέχη της προσώρησαν σε “τεχνητή διόγκωση” των μετοχών της, μια κίνηση που τους ζημίωσε οικονομικά. Ειδικότερα, ο εφοπλιστής κατηγορείται ότι άντλησε μεγάλα ποσά μέσω της έκδοσης και πώλησης μετοχών υψηλής αξίας της ναυτιλιακής στην Kalani, το οποίο είχε την πρόθεση να τις μεταπουλήσει.

Ωστόσο, η DryShips υποτίμησε την αξία της καταγγελίας, προσθέτοντας ότι, μαζί με τα διευθυντικά στελέχη της, σχεδιάζει να υπεραμυνθεί τις κινήσεις της έναντι των ισχυρισμών των κατήγορων.

Διαβάστε ακόμα