Νυχτερινό traffic στο λιμάνι της Ερμούπολης

european_express_aktoploia_

Έντονο traffic και καθυστερήσεις αφιξοαναχωρήσεων στο λιμάνι της Ερμούπολης με κακές καιρικές συνθήκες και ισχυρούς Βοριάδες.

Δύσκολη νύχτα ήταν αυτή της Παρασκευής 29 Αυγούστου στο λιμάνι της Ερμούπολης. Η – ως συνήθως – καθυστερημένη άφιξη και η χρονοβόρα σε διάρκεια παραμονή στο λιμάνι του πλοίου της Nel Lines European Express, προκάλεσε καθυστερήσεις στην άφιξη άλλων πλοίων και ταλαιπωρία για μεγάλο αριθμό επιβατών.

Συγκεκριμένα, το European Express που είχε ξεκινήσει το απόγευμα από τον Πειραιά, έφτασε στην Σύρο περίπου τις 11 το βράδυ και πρόλαβε στο τσακ την άφιξη του Blue Star 2 που επίσης είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά δύο ώρες αργότερα (Το ένα πλοίο ξεκίνησε στις 17:00 και το άλλο στις 19:00).

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το Λιμεναρχείο Σύρου αποφάσισε η είσοδος των πλοίων να γίνει κατά σειρά και όχι ταυτόχρονα.

Η δυσκολία πρόσδεσης του European Express λόγω των ισχυρότατων ανέμων, αλλά και η καθυστέρηση αναχώρησης από το λιμάνι της Ερμούπολης (έμπλεξε η άγκυρα), κράτησαν σε αναμονή 45 περίπου λεπτά το Blue Star 2 το οποίο θαλασσοδέρνονταν αρόδου του λιμανιού.

Πίσω από το Blue Star 2, κάποια στιγμή έφτασε και το High Speed 6 που με τη σειρά του περίμενε καρτερικά την είσοδό του στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Τελικά, μερικά λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το European Express κατόρθωσε να αναχωρήσει από την Σύρο και με τη σειρά τους, τα υπόλοιπα πλοία εισήλθαν στο λιμάνι για να αποβιβάσουν και να φορτώσουν με επιβάτες και οχήματα.

Πάντως, το αποψινό traffic, ίσως ήταν το πιο έντονο για το λιμάνι της Ερμούπολης το φετινό καλοκαίρι, το οποίο προκάλεσε και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολλών επιβατών.

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα