Ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC Cpt. Βάλλης Γιώργος καλεσμένος στο Αρτ tv στη δημοσιογράφο Σοφία Παραδείση (video)

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, εχθές 28.5.2024, ήταν καλεσμένος στο κανάλι Αρτ tv, στην εκπομπή της κα Παραδείση Σοφία, ‘’Εκρηκτικό Δελτίο’’.

Αρχικά μίλησε για την φετινή τουριστική περίοδο χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένα σαν μια ‘’όχι καλή σεζόν’’ λόγω του ότι υπάρχει 20-25% μείωση κρατήσεων σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή αλλά και οι εκλογές που πλησιάζουν είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της μείωσης. Οι υποψήφιοι τουρίστες νιώθουν φοβία και αναστάτωση και δεν κάνουν κρατήσεις στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα πρακτορεία.

Σε ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό τουρισμό συμφώνησε ότι οι διακοπές σε θαλαμηγό είναι ένα ακριβό χόμπι αλλά για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα είναι μια πολύ καλή και συμφέρουσα επιλογή.

Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συζήτησης στράφηκε στο θέμα της ιατρικής ασφάλειας εν πλω με σκοπό την κάλυψη ανάγκης εκσυνχρονισμού ιατρικής υποστήριξης των σκαφών αναψυχής. Πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο ο Cpt. Γιώργος Βάλλης έχει ήδη προτείνει τον εφοδιασμό των σκαφών με τηλεκαρδιογράφο και απινιδωτή και την εγκατάσταση μιας εφαρμογής για την πραγματοποίηση της λεγόμενης ‘’Τηλεϊατρικής’’. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει ασφάλεια στους επιβάτες των σκαφών αλλά και των πλοίων που ταξιδεύουν κοντά σε ακριτικά νησιά όπως και στους κατοίκους τους σώζοντας ζωές και μειώνοντας έτσι την άσκοπη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Επίσης με αφορμή το πρόσφατο ναυτικό ατύχημα στις Σπέτσες και στη Μαρίνα Φλοίσβου, έδωσε έμφαση στους εντατικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται σε όσους κατέχουν διπλώματα και πιστοποιήσεις, αλλά και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών που βλάπτουν τον εγχώριο αλλά και τον εξωτερικό τουρισμό.

Διαβάστε ακόμα