Ο Θ. Δρίτσας συνάντησε τους απλήρωτους εργαζομένους της ΝΕL

dritsas_upourgos_nautilias_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας προγραμματισμένη συνάντηση εργαζομένων ναυτικών της εταιρείας ΝΕΛ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Αντώνης Νταλακογιώργος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Αβραντίνης.

Στη συνάντηση εκτέθηκε το οξύτατο πρόβλημα των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζομένους. Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των οφειλομένων ανέρχεται κατά την εκτίμηση της εταιρείας στα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ κατά την εκτίμηση της ΠΕΝΕΝ στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας εξέθεσε την άποψη ότι η αδυναμία πληρωμής οφείλεται σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας την κατάθεση γραπτού υπομνήματος τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων του. Επίσης, του ζήτησε μόλις εισπράξει τις επόμενες μέρες από το Κρατικό Ταμείο τις υπό εκκαθάριση οφειλές πρωτίστως να αποδώσει τα ποσά αυτά στους εργαζομένους. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε το φαινόμενο αυτό να εκλείψει και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να δικαιωθούν.

Συμφωνήθηκε τέλος ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία και οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου.

Διαβάστε ακόμα