Ο Καλλιμανόπουλος ναύλωσε δυο kamsarmax στην Cargill

trade_resource
Το νεότευκτο Trade Resource, το ένα από τα δυο πλοία του Έλληνα εφοπλιστή που ναυλώθηκαν στην Cargill

Δύο kamsarmax πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου που ανήκουν στις ελεγχόμενες από τον Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο επιχειρήσεις ναυλώθηκαν για ένα χρόνο στην Cargill, σύμφωνα με τα στοιχεία του Baltic Exchange.

Το πλοίο Trade Resource (82.031 dwt, κατασκευής 2016) της Marine Management Services φέρεται να δόθηκε στην εμπορευματική εταιρεία έναντι 7000 δολαρίων ανά ημέρα, με την επιλογή ενός έτους επέκτασης έναντι 8000 δολαρίων ανά ημέρα.

Το πλοίο Trade Will (81.712 dwt, κατασκευής 2012) της Trade and Transport’s αναφέρθηκε επίσης να έκλεισε για ένα χρόνο στην ελαφρώς χαμηλότερη τιμή των 6500 δολαρίων την ημέρα, συν την επιλογή μιας προαιρετικής επέκτασης κατά ένα έτος έναντι 7000 δολάριων ανά ημέρα.

Αυτά τα πλοία αποτελούν τις πρώτες συμφωνίες που αναφέρεται να έκανε η Cargill το διάστημα μετά από τις 28 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, όταν η εμπορευματική εταιρεία έκλεισε ένα capesize που ανήκει στην Diana Shipping.

Τα Trade Resource και Trade Will θα παραδωθούν στον ναυλωτή στην Lanshan, της Κίνας και την Taichung της Ταϊβάν αντίστοιχα πριν από το τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι το ολοκαίνουργιο Trade Resource παραδόθηκε στην εταιρεία του Αχαιού εφοπλιστή από το Jiangsu New Yangzijiang ναυπηγείο της Κίνας το Φεβρουάριο.

Διαβάστε ακόμα