Το πρώτο πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων κινούμενο με LNG!

lng_oximatagwego

Η United European Car Carriers (UECC) υπέγραψε μια συμφωνία για την κατασκευή του πρώτου πλοίου κινούμενου με LNG μεταφοράς οχημάτων παγκοσμίως.

Τα δύο νέα πλοία θα τροφοδοτούνται από ένα ενιαίο ΜΑΝ Β & W 8S50ME-GI κινητήρα διπλού καυσίμου και θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία NACKS στο Ναντόνγκ της Κίνας. Το ναυπηγείο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Κίνέζικης Ocean Shipping (Group) Company και της Kawasaki Heavy Industries (KHI). Τα νεότευκτα έχουν προγραμματιστεί για παράδοση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η παραγγελία της UECC ήρθε μετά από μια μακροχρόνια διαδικασία αξιολόγηση του στόλου της Βαλτικής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UECC, Glenn Edvardsen, προηγουμένως, σχολίασε:

“Η εγκατάσταση LNG αποτελεί μια πρωτοποριακή δημιουργία και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες που θα λειτουργήσουν σε ένα εμπορικό πλοίο και το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής του είδους του σε ένα μεταφορέα οχημάτων. Είμαστε περήφανοι για το συναρπαστικό βήμα που κάνει η UECC προς την κατεύθυνση της πιο πράσινης και φιλικής προς το περιβάλλον ναυσιπλοΐας”.

Τα πλοία θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι μετ ‘επιστροφής στη Βαλτική λειτουργώντας μόνο με LNG (συμπεριλαμβανομένων των κύριων μηχανών και των βοηθητικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).

Σύμφωνα με τον Glenn Edvardsen, τα νέα πλοία θα παρέχουν στους πελάτες της εταιρείας την εμπειρία της μεταφοράς με ανώτερη περιβαλλοντική απόδοση, απαράμιλλη αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία.

Διαβάστε ακόμα